ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χ.Α.

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2013, 07:53 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2013, 13:55
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγης, με τους τρεις εξ αυτών να κατηγορούνται για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγης, με τους τρεις εξ αυτών να κατηγορούνται για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Μόνιμη άρση ασυλίας ζήτησε ο Ηλίας Παναγιώταρος, με τον Ηλία Κασιδιάρη να εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να επισημαίνει ότι διώκεται για τα πιστεύω του. Ο Στάθης Μπούκουρας, από την πλευρά του, ζήτησε να τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, oι βουλευτές σε ονομαστική ψηφοφορία με κάλπη κλήθηκαν να αποφασίσουν για την άρση ασυλίας εννέα συνολικά συναδέλφων τους. Μεταξύ αυτών, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, που κατηγορούνται για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια οι δύο πρώτοι και παράνομη λειτουργία ερασιτεχνικού ραδιοσταθμού ο τελευταίος. 

Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές θα ψηφίζουν «υπέρ», «κατά», «παρών». Θα διανεμηθεί επίσης και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Από τη διαδικασία αποχώρησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης «δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν με τη ψήφο τους τη διαδικασία».

Η ψηφοφορία είναι ονομαστική αλλά δεν είναι μυστική. Μετά το πέρας της, δηλαδή, θα είναι δυνατό να διαπιστωθεί ποιος βουλευτής ψήφισε τι.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και η Ολομέλεια θα έχει την τελική κρίση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr