current views are: 1

19 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:32

Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γλαύκο Κληρίδη

Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον ιστορικό της ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος αναπαύεται πλέον στη γη που αγάπησε και υπηρέτησε.  

Δημοσίευση 05:32’
αρθρο-newpost

Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον ιστορικό της ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος αναπαύεται πλέον στη γη που αγάπησε και υπηρέτησε.  

Στη γη της Κύπρου αναπαύαται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης μετά την ολοκήρωση της τελετής στο νεκροταφείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Η σορός του έφθασε στον χώρο του κοιμητηρίου λίγο μετά τη 1 με τη συνοδεία αγήματος και της φιλαρμονικής. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί υποδέχτηκε τη σορό με χειροκροτήματα. 

Στις 12.30 περίπου ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας. .

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Μεγαλονήσου αλλά και πλήθος Κυπρίων παραβρέθηκαν  στην κηδεία. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην κηδεία έδωσαν το παρών και άλλοι ξένοι επίσημοι. 

Νίκος Αναστασιάδης: Αντίο καπετάνιε

«Να πας στο καλό αγαπημένε μας Πρόεδρε, αγαπημένε μας καπετάνιε». Με τα λόγια αυτά αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον Γλαύκο Κληρίδη μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα.

Με το τέλος του επικήδειου από τον Πρόεδρο, άρχισε η κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους. 

Νωρίτερα εν μέσω χειροκροτημάτων εισήλθε εντός του ναού, το φέρετρο με τη σορό του Γλαύκου Κληρίδη.

Η εξόδιος ακολουθία άρχισε στις 11:00π.μ. Λίγο πριν, η σορός έφτασε στο προαύλιο της εκκλησίας πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, με τη συνοδεία αγήματος, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της κόρης του εκλιπόντος Καίτης Κληρίδη και του φίλου και συνεργάτη του Παντελή Κούρου.

Το φέρετρο είναι σκεπασμένο με την κυπριακή και την ελληνική σημαία και περνά μέσα από πλήθος κόσμου.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν οι: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας, Σίμος Κεδίκογλου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κίμων Μπένος, Συνεργάτης Πρωθυπουργού και Βασίλης Παπαϊωάννου, Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο. 

Η σορός του αείμνηστου πρώην προέδρου τέθηκε χθες σε λαϊκό προσκύνημα τη στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Σε κλίμα βαρύτατου πένθους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, άνοιξαν στο προεδρικό μέγαρο το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. 


σχετικα αρθρα