current views are: 2

19 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:42

Τουρκικά μαχητικά στη Λευκωσία πριν από την κηδεία του Κληρίδη

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται να έχει η Άγκυρα και το καθεστώς του Ερντογάν…

Δημοσίευση 12:42’
αρθρο-newpost

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται να έχει η Άγκυρα και το καθεστώς του Ερντογάν…

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται να έχει η Άγκυρα και το καθεστώς του Ερντογάν

Παραμονή της κηδείας του Γ. Κληρίδη τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία με αφορμή τις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν διελεύσεις και εξαφανίστηκαν πίσω από τον Πενταδάκτυλο, με κατεύθυνση τη Τουρκία. Ένα εκ των μαχητικών μάλιστα πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις κοντά στην περιοχή ΣΟΠΑΖ σε χαμηλό ύψος και συνέχισε βόρεια. Η δραστηριότητα αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Άμυνας οι παραβιάσεις του F.I.R. της Λευκωσίας από τουρκικά άρχισαν από τις 13 Νοεμβρίου και συνεχίστηκαν μέχρι και χτες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κυπρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις 13/11και ώρα 13:29 δύο F-16 πραγματοποίησαν τη διαδρομή Κερύνεια-Μόρφου- Κατεχόμενη Λευκωσία.

Την επομένη ένα τουρκικό F-16 πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση για την παρέλαση στην κατεχόμενο Λευκωσία μεταξύ των ωρών 15:08 και 15:36. Στις 15/ 11 δύο F-16 συμμετείχαν στην παρέλαση στη κατεχόμενη Λευκωσία μεταξύ των ωρών 11:58 και 12:40 ενώ ένα τρίτο πολεμικό παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Τύμπου απο τις 15:28 μέχρι τις 16:00.

Για τις παραβιάσεις, το Υπουργείο Εξωτερικών εντός των επόμενων ημερών θα προβεί σε παραστάσεις προς τον ΟΗΕ και τον ICAO.

Γ.Κοκ.


σχετικα αρθρα