current views are: 1

24 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση22:26

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Αποφασιστικά και στην Ευρώπη η ελληνική κυβέρνηση

«Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα που εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα», δήλωσε για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ ο Joseph Daul, Πρόεδρος της K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,

Δημοσίευση 22:26’
αρθρο-newpost

«Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα που εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα», δήλωσε για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ ο Joseph Daul, Πρόεδρος της K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,

«Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα που εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα», δήλωσε για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ ο Ζοζέφ Ντολ, Πρόεδρος της K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,
 

Στις δηλώσεις του λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις προτεραιότητες της στην επερχόμενη εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, χαιρέτισε τις εξαγγελθείσες προτεραιότητες, που εστιάζονται στο τετράπτυχο απασχόληση, ανάπτυξη και συνοχή, στην περαιτέρω ολοκλήρωση της ΕΕ και στην ευρωζώνη, στη μετανάστευση-σύνορα-κινητικότητα και στις θαλάσσιες πολιτικές. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ελληνικής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι το έργο της Προεδρίας θα καθοδηγείται από την αρχή της ενίσχυσης των πολιτών και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην ΕΕ, μέσω πολιτικών και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στο να δώσουν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα, τις  ανησυχίες και τις  ανασφάλειες των Ευρωπαίων.  

Ο Ζοζέφ Ντολ εξήρε τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής ενότητας:

«Η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη. Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του  πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης..  Αυτό θα είναι επίσης ένα σημάδι ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης της χώρας. Πρώτιστη προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες  επιστρέφουν στις δουλειές τους, ότι η Ευρώπη παράγει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και ότι το ευρώ είναι ισχυρό. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι η λύση. Οι Ευρωπαϊκές μας πολιτικές που στηρίζονται στις αξίες της αλληλεγγύης, του διαλόγου και της συναίνεσης ωφελούν πραγματικά τους Ευρωπαίους πολίτες».

Σήμερα, το Προεδρείο  της Κ.Ο. του ΕΛΚ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, η οποία αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2014. Το Προεδρείο του ΕΛΚ θα συναντηθεί με τους: Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών, Κώστα Χατζηδάκη, υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νίκο Δένδια, υπουργό Δημόσιας τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δημήτρη Κούρκουλα, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο Πρόεδρος της K.O. του ΕΛΚ θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013.


σχετικα αρθρα