current views are: 1

17 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:09

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει με αυτοδυναμία» λένε συνεργάτες του Τσίπρα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντιμετώπισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε χθες το Newpost.gr.

Δημοσίευση 05:09’
αρθρο-newpost

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντιμετώπισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε χθες το Newpost.gr.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντιμετώπισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε χθες το Newpost.gr. Ιδιαίτερη έμφαση έδιναν  στα ποσοστά που εμφανίζει  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Α περιφέρεια της Αθήνας που αποτελούσε παραδοσιακό προπύργιο της ΝΔ ενώ κατέγραψαν και τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας που έχουν οι βουλευτές τους. 

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να περνά την ΝΔ έστω και με μικρή διαφορά στην Α΄ Αθήνας ενώ η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα  φτάνει μέχρι και τις 7 ποσοστιαίες μονάδες στην Β περιφέρεια της Αθήνας δείχνει μια δυναμική που ξεπερνά κάθε προηγούμενο έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στο Newpost.gr. Τα στοιχεία αυτά αν τα αναγάγουμε σε  εκλογική περίοδο θα δούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει με αυτοδυναμία.» 

Με τα βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και με δεδομένη την πεποίθηση ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε εκλογές αφού η κυβέρνηση δεν αντέχει τις επιπτώσεις των μνημονίων αλλά και το βάρος των σκανδάλων, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ιστότοπου Ecoleft.gr τόνισε ότι το πρόγραμμα, του οποίου οι βασικοί άξονες θα δημοσιοποιηθούν, δε θα γίνει αντικείμενο επεξεργασίας μόνο των κομματικών στελεχών, αλλά «όλου του κόμματος και της κοινωνίας, λαϊκή υπόθεση εν τέλει». 

Μάλιστα,  άφησε να εννοηθεί πως η Κουμουνδούρου θα δεχθεί προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις όχι μόνο από τα στελέχη του κόμματος, αλλά ευρύτερα «από ανθρώπους που πονούν τον τόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Σε  ότι αφορά το ενδεχόμενο προοπτικής εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα πίσω  ο Γιάννης Δραγασακης  απάντησε . «Βήμα πίσω δεν έχει γίνει. Η αντίθεσή μας με τα Μνημόνια δεν έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, είναι μια αντίθεση στην επιχείρηση καταστροφής της χώρας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. «Ακόμη κι αν τελειώσουμε με τα Μνημόνια, τι γίνεται με τη λιτότητα;»


σχετικα αρθρα