current views are: 1

6 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση22:13

Επεισοδιακή η ψηφοφορία στη Βουλή για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισοδιακή ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αναδιάρθρωση της αστυνομίας.

Δημοσίευση 22:13’
αρθρο-newpost

Επεισοδιακή ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αναδιάρθρωση της αστυνομίας.

Επεισοδιακή ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας.

Αιτία στάθηκε η ψηφοφορία για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου, που αφορά τον συντονισμό των κλάδων ασφαλείας και διαμορφώνει την γενική διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Κατά την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, συντασσόμενο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε παρών, γεγονός που διαμόρφωσε, όπως υποστήριξε η αντιπολίτευση αρνητική πλειοψηφία.

Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, η οποία έδινε τα δικά της αποτελέσματα, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι το άρθρο υπερψηφίστηκε με μία ψήφο διαφορά.

Όπως είπε υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές, όσοι και οι βουλευτές της ΝΔ, έναντι 125.

Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας η οποία μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής με τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα Χρήστο Μαρκογιαννάκη, να συνιστά «ψυχραιμία».

Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία προς τον κ. Μαρκογιαννάκη, του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα επιρρίπτοντας του πλήρως τις ευθύνες.

Ακολούθησε γραπτή δήλωση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Τσουκαλά) και του Νότη Μαριά από τους ΑΝΕΛ, με την οποία καταγγέλλουν ότι: «Η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΝΔ Κύριο Μαρκογιαννάκη, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η Δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο, (30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο την ΝΔ, που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».


σχετικα αρθρα