ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές (Βίντεο)

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2014, 20:05 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2014, 23:51
Τσίπρας:  Μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και από την έκβασή τους θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και από την έκβασή τους θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του κόμματος.

«Η Ευρώπη καλείται σήμερα να πει όχι στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, πολιτικές που όπως σημείωσε διασπούν την Ευρώπη και ευνοούν τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ευρωπαϊκός νότος καλείται να πει όχι στην έκπτωσή του σε τεράστιο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης, σε ζώνη απελευθέρωσης της πιο άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων και πόρων.

Χαρακτήρισε εξάλλου τις ευρωεκλογές για την Ελλάδα «μάχη ζωής και θανάτου». «Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως», συνέχισε, «όχι για λόγους κάποιας εκλογικής σκοπιμότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, μπροστά σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη τίθενται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης κρίσιμα διλλήματα (για τα οποία, όπως επισήμανε, πρέπει να τοποθετηθούν όσοι θέτουν υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και όλες οι πολιτικές ηγεσίες):

-«Δίλλημα πρώτο: Πέτυχε ή απέτυχε το μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη; Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά Αριστερά».

-Το δεύτερο δίλλημα, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι: «δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;».

-Το τρίτο δίλλημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι: «πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στην πολιτική της;».

-Και το τέταρτο: «Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι;»

«Ζούμε μια κοινωνική τραγωδία που την επιβάλλει, τη στηρίζει, τη δικαιολογεί μια πολιτική κωμωδία. Η πολιτική μετατρέπεται σε τέχνη της εξαπάτησης. Και όσο βαθύτερα στην πραγματική απόγνωση βυθίζονται οι άνθρωποι, τόσο ψηλότερα στην τεχνητή αισιοδοξία, βλέπουμε να υψώνονται οι αριθμοί. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί» συνέχισε.

Αναφορές έκανε και στη διαφθορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα βρίσκεται στον «αντίποδα της σήψης, της υποταγής και της γερασμένης πολιτικής κωμωδίας»:

«Είμαστε η δύναμη που προσβλέπει στο αύριο… το αύριο είναι ήδη εδώ…Το σφίγγουν οι γυναίκες, οι νέοι, οι άντρες στα χέρια τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Από σήμερα, λοιπόν, και μέχρι τις εκλογές», τόνισε συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, »θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας».

Έκανε παράλληλα λόγο για « ένα ακόμα παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού», καθώς όπως είπε μπροστά στον «κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και στην απειλή που η αριστερά εκπροσωπεί για την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει το πράσινο φως του Βερολίνου».

Εκτίμησε ότι η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. «Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας», είπε και συνέχισε:

«Έτσι θα αρχίσουν προεκλογικά, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς. Σε μια ανήθικη και ξεδιάντροπη επιχείρηση εξαπάτησης συνειδήσεων».

Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μία «στημένη» έξοδος στις αγορές, στις αρχές Μαΐου.

«Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" για το λαό που θεωρούν όχλο» είπε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, «έναν οίκο που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads».

Όλα αυτά θα γίνουν, όπως είπε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και υποσχέθηκε ότι στην πορεία προς την κάλπη θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.