current views are: 2

14 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση16:29

Η εκπαίδευση των ανθυπολοχαγών στον πόλεμο και οι τεχνικές (φωτό)

Σχολή Τεθωρακισμένων εκτέλεσε συνεκπαίδευση του ενοποιημένου τμήματος των ανθυπολοχαγών που υπηρετούν στο Πεζικό, στα Τεθωρακισμένα και στην Αεροπορία Στρατού. 

Δημοσίευση 16:29’
αρθρο-newpost

Σχολή Τεθωρακισμένων εκτέλεσε συνεκπαίδευση του ενοποιημένου τμήματος των ανθυπολοχαγών που υπηρετούν στο Πεζικό, στα Τεθωρακισμένα και στην Αεροπορία Στρατού. 

H Σχολή Τεθωρακισμένων εκτέλεσε συνεκπαίδευση του ενοποιημένου τμήματος των ανθυπολοχαγών που υπηρετούν στο Πεζικό, στα Τεθωρακισμένα και στην Αεροπορία Στρατού. Η εκπαίδευση αυτή που έγινε με Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) πραγματοποιήθηκε στο πεδίο Αυλώνα.

Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν ακόμα και αυτοί που υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού τις τακτικές που ακολουθούνται με τα άρματα και ενδεχομένως τα αδύναμα σημεία σε μία επιχείρηση.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνεκπαίδευσης, οι ανθυπολοχαγοί ενημερώθηκαν, σχετικά με την εξέλιξη και την τακτική χρησιμοποίηση των σύγχρονων οπλικών συστημάτων, καθώς επίσης και στην ενημέρωση των Αξιωματικών κάθε Όπλου, πάνω στις δυνατότητες των μέσων των άλλων Όπλων.

Διδάχτηκαν τη χρήση «Συνδυασμένων Όπλων, στην τακτική που χρησιμοποιείται στο σύγχρονο Πυροβολικό Μάχης και τα «μυστικά» των αντιαρματικών όπλων.

Οι εκπαιδευτές τους εξήγησαν πως πρέπει να στήνεται μία αντιαρματική άμυνα και ποιες αλλαγές έχουν γίνει με την εισαγωγή των σύγχρονων αρμάτων LEO 2 HEL στον ελληνικό Στρατό.

Ακολούθησε επίδειξη των διάφορων οπλικών συστημάτων και ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες – περιορισμούς των μέσων αυτών. Τα συστήματα που παρουσιάστηκαν ήταν ήταν τα άρματα μάχης LEO 2 HEL, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, οι πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων MLRS, ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα αναγνωρίσεως VBL, πυροβόλα PAK, άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων LEO1V mine plough, ΟSΑ-ΑΚ, Μ901 ITV και τα Α-Τ FAGOT.

Κατά τη δεύτερη ημέρα εκπαίδευσης, υλοποιήθηκε η συγκρότηση του ασκουμένου τμήματος Συγκρότημα Ίλης Μεσων Αρμάτων (2 μηχανοκίνητες διμοιρίες και 2 Ουλαμός Μέσων Αρμάτων), του Κυρίου Σταθμού Διοικήσεως) Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού και υλοποιήθηκαν οι διαδικασίες οργάνωσης μάχης και οργάνωσης της αμυντικής τοποθεσίας, καθώς και εκπαίδευσης των ανθυπολοχαγών στα πυροβόλα PzH 2000.

Την τρίτη ημέρα διεξήχθει η διεξαγωγή του αμυντικού αγώνα από τις μηχανοκίνητες Διμοιρίες, με εκτέλεση τεχνικών άμυνας τομέα (εμπλοκή εχθρού προ και εντός της τοποθεσίας, αναχαίτιση και εξάλειψη εχθρικής εισχώρησης). 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες παροχής πυρών υποστηρίξεως, με την υλοποίηση ομάδας Προκεχωρημένου Αξιωματικού Παρατηρητή (ΠΑΠ) – Κέντρου Συντονισμού Πυρών Υποστηρίξεως (ΚΣΠΥ) Τακτικού Συγκροτήματος – Πυροβολαρχία PzH 2000, με ανταπόκριση αιτήσεων βολής βάσει του τακτικού σεναρίου.

Την επόμενη και τελευταία μέρα της εκπαίδευσης οι ανθυπολοχαγοί ασκήθηκαν στην εξάλειψη εχθρικού αεροπρογεφυρώματος.

Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση στα συνδυασμένα όπλα αποτελεί πρότυπο εκπαιδεύσεως για την διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Γ.Κοκ.


σχετικα αρθρα