ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2014, 09:07 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2014, 14:08
Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Facebook Twitter Whatsapp

Η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και ειδικότερα το γάλα και τα φάρμακα, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

Η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και ειδικότερα το γάλα και τα φάρμακα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσον αφορά στο θέμα του γάλακτος, η συμβιβαστική λύση που βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται ως θετική από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαρακτήρισε ως  θετική τη συμφωνία.

Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στο «τραπέζι» της σύσκεψης βρέθηκε η πορεία των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται σε οργανισμούς του Δημοσίου και υπουργείων, καθώς και η πορεία του θεσμού της κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο Μεταρρύθμισης εγκρίθηκαν οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ, που θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα, ο κ. Χατζηδάκης θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις τελικές ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr