ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εισαγγελέας «δένει» το κατηγορητήριο για το… φαγοπότι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2014, 07:49 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2014, 08:24
Η εισαγγελέας «δένει» το κατηγορητήριο για το… φαγοπότι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Facebook Twitter Whatsapp

Εντόπισε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου τους υπαίτιους που έβλαψαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού τουλάχιστον κατά ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Εντόπισε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου τους υπαίτιους που έβλαψαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού τουλάχιστον κατά 80 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε εκείνου κατ΄ παράβαση καθήκοντος  «επένδυσαν» 100 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο ενώ τους επιτρέπονταν μόνο 20 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τα 99 ολόκληρα εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι συνολική  η ζημιά που έχει υποστεί το Μ.Τ.Σ. από το 2000 έως και πριν μερικά χρόνια έφτανε τα 430 εκατ. ευρώ

Στην έρευνα που διεξάγει εδώ και μήνες  η Ελένη Ράικου συμμετέχουν και άλλοι εισαγγελείς που ερευνούν από κοινού  τα αίτια αυτής της «μαύρης  τρύπας» του Μετοχικού Ταμείου Στρατού  και προσπαθούσαν να εντοπίσουν εκείνους  που υπεξαίρεσαν ή πήραν αποφάσεις που έβλαψαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για ιδίων όφελος. Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς  και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος  έχει εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν  τάχιστα οι έρευνες ,να εντοπισθούν οι τυχόν  υπαίτιοι και να καθίσουν στο εδώλιο. 

Η έρευνα της Δικαιοσύνης, φαίνεται πώς έφτασε στα πρόσωπα εκείνα  που πρωταγωνίστησαν σε σκανδαλώδεις ενέργειες. Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα επιχειρήθηκε να ερευνηθεί και παλαιότερα αλλά δεν μπόρεσε αυτό να καταστεί εφικτό καθώς   ασκήθηκαν τεράστιες πιέσεις από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ(!). 

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο ότι σύντομα ορισμένα πρώην μέλη των  Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού θα διωχθούν για κακουργηματικές πράξεις καθώς έχουν εντοπισθεί παράνομες πράξεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr