current views are: 1

2 Μαΐου 2014
Δημοσίευση16:30

Σύσκεψη υπό τον Δένδια για την αντιπυρική περίοδο

Τα προβλήματα, αλλά και οι στόχοι του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, συζητήθηκαν το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του υπουργού, Νίκου Δένδια.

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Τα προβλήματα, αλλά και οι στόχοι του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, συζητήθηκαν το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του υπουργού, Νίκου Δένδια.

Τα προβλήματα, αλλά και οι στόχοι του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, συζητήθηκαν το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του υπουργού, Νίκου Δένδια, και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλου Γεωργιάδη, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους Περιφερειακούς Διοικητές της χώρας, με αντικείμενο την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από χθες και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του προσωπικού, καθώς και την ολοκλήρωση των λεπτομερειών σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης.
 
Ο κ. Δένδιας τόνισε στους αξιωματικούς ότι πρωταρχικός στόχος είναι τα αποτελέσματα της φετινής περιόδου να είναι καλύτερα και από την περσινή, που ήταν μια από τις πιο θετικές περιόδους των τελευταίων ετών, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η αναδιάρθρωση που έγινε στο Σώμα θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτόν τον στόχο.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι προχθές υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 252 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά δεν έκρυψε τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως τα προβλήματα στον εναέριο στόλο, αλλά ακόμα και σε ελαστικά των αυτοκινήτων, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα το είχε λύσει με κάποιον τρόπο.
 
Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των νέων στελεχών του Π.Σ. και κάλεσε τους Διευθυντές από όλη την Ελλάδα, για τυχόν προβλήματα που έχουν να απευθύνονται στη φυσική ηγεσία, προκειμένου να αναζητούνται άμεσα λύσεις.
 
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα προσπαθήσει να επισκεφθεί όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να δει από κοντά την προετοιμασία και να συζητήσει επιτόπου τα προβλήματα.
 
Μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό πραγματοποιήθηκε και υπηρεσιακή σύσκεψη, υπό τον Αρχηγό του Π.Σ., αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι, όπου δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες στα στελέχη.


σχετικα αρθρα