ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος είναι… και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2014, 12:06 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2014, 20:56
Ο Βενιζέλος είναι… και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…
Facebook Twitter Whatsapp

Το άνοιγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, ήταν αναμενόμενο και καταγεγραμμένο (και από εμάς) σε ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το άνοιγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι», ήταν αναμενόμενο και καταγεγραμμένο (και από εμάς) σε ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.  

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι βγήκε ενισχυμένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών γιατί δεν… επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις που μιλούσαν για ποσοστά από 5- 6%. Ταυτοχρόνως, βλέποντας την ολική καταστροφή της ΔΗΜΑΡ και το φλερτ του «Ποταμιού» με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές, θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ (μαζί με την «Ελιά») έχουν τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν στον χώρο της κεντροαριστεράς και- σύμφωνα με ορισμένους, να αποτελέσει ένα… ες αεί μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο. Όχι μόνο της ΝΔ, αλλά… οποιουδήποτε! 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν δεν είχε προλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει αν σκέφτεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, θα έσπευδε να το δηλώσει ο Βενιζέλος! Τι μας διαφεύγει; Μια… λεπτομέρεια: Ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και ότι δεν διανοείται να αποχωρήσει από αυτή προκαλώντας κυβερνητική κρίση και εκλογές. 

Η αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι θεωρούν πως έχουν παγιδευτεί σε μια πολιτική που δεν αποφέρει θετικό ισοζύγιο. Αντιθέτως προκαλεί μεγαλύτερη φθορά. Ελάχιστοι όμως από αυτούς εμφανίζονται πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον θεωρούν… υπεύθυνο για ότι κακό τους έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Προφανώς εθελοτυφλούν, αλλά δεν συζητάμε αυτό τώρα.

Στο ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν τα χειρότερα επίθετα για να χαρακτηρίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου δεν ξεχνούν ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει ειδικό δικαστήριο για τον Πρόεδρό τους. Δεν ξεχνούν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει με το μαχαίρι το ενδεχόμενο συνεργασίας με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου.  

Το ζητούμενο είναι η κυριαρχία στην κεντροαριστερά. Και αν αυτό χρειάζεται, ως προϋπόθεση, ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεις αριστεροφροσύνης, στο ΠΑΣΟΚ, είναι έτοιμοι να το κάνουν. Με τον τρόπο αυτό εξάλλου θα χαϊδέψουν και τα αυτιά ορισμένων «συντρόφων» οι οποίοι έχουν μείνει σε συνθήματα του τύπου «ΠΑΚ- Μιρ- Βιετκόνγκ- Τουπαμάρος- Φενταγίν».  

Έτσι ο Ευ. Βενιζέλος θα εμφανίζεται να είναι… και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ… 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr