ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει να στηρίζει «Ελιά» ο Ανδρέας Λοβέρδος

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2014, 18:48 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2014, 18:48
Συνεχίζει να στηρίζει «Ελιά» ο Ανδρέας Λοβέρδος
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεδρίασαν  σήμερα τα Όργανα της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» (ΠΟΣΣ-ΟΚΕ) υπό την Προεδρεία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Συνεδρίασαν  σήμερα τα Όργανα της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» (ΠΟΣΣ-ΟΚΕ) υπό την Προεδρεία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες εξελίξεις και την προοπτική του χώρου της Κεντροαριστεράς, ελήφθη απόφαση  για τη συνέχιση του επιτυχημένου εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ και για την άμεση ενίσχυσή του.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να προταθεί στους υπόλοιπους εταίρους στην «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» η ακόλουθη σειρά ενεργειών, με πλήρη αξιοποίηση του πολιτικού χρόνου τους καλοκαιρινούς μήνες, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα του Ιουνίου.

  • Άμεση συγκρότηση Κοινού Συντονιστικού Οργάνου των πολιτικών εταίρων της ΕΛΙΑΣ σε υψηλό στελεχιακό επίπεδο, προκειμένου να χρονοδιαγραφούν οι επόμενες ενέργειες αφενός ως προς την εμβάθυνση (πλήρης πολιτική και οργανωτική συγκρότηση, θεσμική συγκρότηση) και αφετέρου ως προς τη διεύρυνση του εγχειρήματος, με κοινή πρόσκληση σε όμορους χώρους (ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, αδέσμευτα στελέχη και Κινήσεις του χώρου).
  • Οργάνωση των 42 υποψηφίων του Ευρωψηφοδελτίου, σε μορφή άτυπου Οργάνου, με τακτικές συνεδριάσεις και συντονισμό δράσεων, ώστε να αξιοποιηθεί και να διευρυνθεί το δίκτυο υποστηρικτών και φίλων της ΕΛΙΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα, των πολιτών δηλαδή  που ενίσχυσαν την κοινή προσπάθεια στις εκλογές της 25ης Μαϊου και που δεν πρέπει να χαθούν.
  • Οι προσπάθειες πρέπει να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2014, με τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πολιτικές προτεραιότητες της ΕΛΙΑΣ πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στο δίπτυχο: στοχευμένες δράσεις για την αλλαγή του προσήμου στην εφαρμοζόμενη πολιτική, με την προσοχή στραμμένη στην πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών και επανασυγκρότηση-ένωση δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς, μέχρις ότου αυτή καταστεί ξανά πρωτεύουσα πολική δύναμη.