current views are: 4

30 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση10:54

Νομοσχέδιο -σκούπα για τα προαπαιτούμενα και τη δόση του 1 δισ.

Μέχρι τις 7 Ιουλίου δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ξεμπερδέψει με τα προαπαιτούμενα του Μαΐου ώστε να αρχίσει η νέος έλεγχος από την τρόικα χωρίς προβλήματα. 
 
 

Δημοσίευση 10:54’
αρθρο-newpost

Μέχρι τις 7 Ιουλίου δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ξεμπερδέψει με τα προαπαιτούμενα του Μαΐου ώστε να αρχίσει η νέος έλεγχος από την τρόικα χωρίς προβλήματα. 
 
 

Μέχρι τις 7 Ιουλίου δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ξεμπερδέψει με τα προαπαιτούμενα του Μαΐου ώστε να αρχίσει η νέος έλεγχος από την τρόικα χωρίς προβλήματα. 
 
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα αυτή να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο -σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί μια ημέρα στην Επιτροπή και μια ημέρα στην Ολομέλεια, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία. 
 
Γιατο λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο
 
Το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει:  
  • αδειοδότηση των επιχειρήσεων
  • ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων 
  • μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών 
  • κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων
Οι εκτιμήσεις πάντως αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν διαρροές κατά την ψηφοφορία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα θερινά τμήματα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών που είτε δηλώνουν κώλυμα, είτε διαφωνούν με κάποιες ρυθμίσεις.
 
Μόλις περάσει το νομοσχέδιο θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα. 
 
  • Η «μικρή ΔΕΗ» θα προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα
  • Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος» και των δασών
Την ερχόμενη Δευτέρα η πορεία της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup ενώ οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν για τη διαπραγμάτευση την αμέσως επόμενη μέρα στις 8 Ιουλίου. 
 

σχετικα αρθρα