ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πρόταση για τη «μικρή ΔΕΗ» ο Βενιζέλος στο Μαξίμου

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2014, 14:35 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2014, 20:36
Με πρόταση για τη «μικρή ΔΕΗ» ο Βενιζέλος στο Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εφ' όλης της ύλης συνάντηση, διάρκειας δύο ωρών, είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βράθηκαν τα προαπαιτούμενα για την δόση καθώς και το ζήτημα των ενστόλων αλλά και της «μικρής ΔΕΗ».

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζει την κατάθεση πρότασης σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» που θα αφορά τη θεσμοθέτηση ενός ανταποδοτικού τέλους για τους δήμους που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς επίσης και τη μεταφορά πόρων προς αυτές τις τοπικές κοινωνίες, που επηρεάζονται.

Στόχος αυτής της πρότασης, την οποία έθεσε στον κ. Σαμαρά -και τη συγκρότηση της οποίας ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξειδικεύονται σε θέματα ενέργειας- είναι να δημιουργηθεί μια αντισταθμιστική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, πριν υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είχε σύσκεψη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.