current views are: 2

14 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:19

Ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής παράταξης με αστερίσκους

Τα μηνύματα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποκωδικοποιούν στην Χαριλάου Τρικούπη. Η απόφαση για διεξαγωγή ανοιχτού ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί να πέρασε μεν κατά πλειοψηφία όμως δεν ικανοποιεί την ηγεσία του κόμματος.

Δημοσίευση 04:19’
αρθρο-newpost

Τα μηνύματα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποκωδικοποιούν στην Χαριλάου Τρικούπη. Η απόφαση για διεξαγωγή ανοιχτού ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί να πέρασε μεν κατά πλειοψηφία όμως δεν ικανοποιεί την ηγεσία του κόμματος.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τα μηνύματα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποκωδικοποιούν στην Χαριλάου Τρικούπη. Η απόφαση για διεξαγωγή ανοιχτού ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί να πέρασε μεν κατά πλειοψηφία όμως δεν ικανοποιεί την ηγεσία του κόμματος. Γιατί απλούστατα ήταν αρκετά τα στελέχη εκείνα που επέμεναν μέχρι τέλους ότι εκείνο που προέχει είναι η διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος μάλιστα της συνεδρίασης ήταν τέτοια η επιμονή του Απόστολου Κακλαμάνη για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  περί τα τέλη Σεπτεμβρίου που η όλη διαδικασία καθυστέρησε γύρω στο δίωρο να ολοκληρωθεί με την ηγεσία να ωθεί στελέχη της να κάνουν τον αντίλογο για να τελειώσει το ζήτημα. 

Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν η εμφάνιση του Παύλου Γερουλάνου. Όχι τόσο όσα απορριπτικά είπε για την Ελιά και για την προσπάθεια εξόντωσης του παπανδρεϊσμού, όσο για το γεγονός ότι εμφανίστηκε να πρεσβεύει το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ πλέον στον κόμμα. Την ίδια στιγμή που οι επιμέρους παπανδρεϊκές ομάδες δεν τράβηξαν την κατάσταση στα άκρα. Για παράδειγμα η κίνηση των 75 ζήτησε συνέδριο ΠΑΣΟΚ απέφυγε ωστόσο να καταψηφίσει καθώς τα περισσότερα μέλη της απουσίαζαν από την αίθουσα όταν εγκρίθηκε η απόφαση για συνέδριο της παράταξης. Επίσης το μπλοκ των 11 παπανδρεϊκών δεν τέντωσε το σχοινί και περιορίστηκε να επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι στο συνέδριο «θα κριθούν τα πάντα» όπως τουλάχιστον ανέφερε ο Φίλιππος Σαχινίδης, υπονοώντας και το θέμα της ηγεσίας. 

Παράλληλα, οι  επίδοξοι αρχηγοί έδωσαν το δικό τους στίγμα. Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι η Ελιά δεν συνεισέφερε κάτι το ουσιαστικό στο ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράζει την προοδευτική αριστερά, ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε καταργείται, ούτε διαλύεται. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι το κίνημα θα πρέπει να πάρει αποστάσεις και από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρ’ όλα αυτά έμειναν πολλά ερωτηματικά. Πώς θα γίνει η περίφημη αυτοοργάνωση; Πώς οι άλλες κινήσεις και ενδεχομένως και κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν την διαδικασία; Απομένει να απαντηθούν το επόμενο διάστημα…


σχετικα αρθρα