ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τσακώνονται στον... αχυρώνα της κεντροαριστεράς

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 12:08 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 12:43
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τσακώνονται στον... αχυρώνα της κεντροαριστεράς
Facebook Twitter Whatsapp

Θέμα ημερών είναι ο ορισμός επιτροπής από πλευράς του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Θέμα ημερών είναι ο ορισμός επιτροπής από πλευράς του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς. Η Χαριλάου Τρικούπη διαπίστωσε χθες πως η ΔΗΜΑΡ σπεύδει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις και ότι ήδη ανακοίνωσε την σύνθεση τριμελούς επιτροπής που θα συμμετάσχει σε όσους θα συνομιλήσουν για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Γι' αυτό και τις επόμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τους δικούς του εκπροσώπους που θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, της Ελιάς και οποιασδήποτε προσωπικότητες θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για διάλογο. 

Όμως συγχρόνως βλέπει ότι η Αγίου Κωνσταντίνου παρά τα πλήγματα που έχει υποστεί τον τελευταίο καιρό δεν το βάζει κάτω. Και μάλιστα δεν δείχνει διατεθειμένη να δεχθεί πως θα είναι το ΠΑΣΟΚ ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων ή ο κυρίαρχος του κεντροαριστερού παιχνιδιού. 

Οι επιστολές Κουβέλη ανάγκασαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση. Όμως εκείνοι δεν επιθυμούν να δώσουν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ χώρο για να βγει μπροστά "καπελώνοντάς" τους. 

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα ξεκαθαρίζει στην Αγίου Κωνσταντίνου ότι στο τραπέζι του διαλόγου δεν μπορούν να καθίσουν και "λαϊκιστές" υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Βενιζέλος και Λοβέρδος πιστεύουν ότι η ΔΗΜΑΡ κάνει διπλό παιχνίδι. Και προς την Κεντροαριστερά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κουμπώσει με όλα τα σχήματα. Γι' αυτό και στις συνομιλίες τους με την Δημοκρατική Αριστερά θα είναι ειλικρινείς αλλά μετρημένοι και προσεκτικοί.