ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζουμάκας: Η λύση για το χρέος έχει βρεθεί και θα είναι πανευρωπαϊκή

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2014, 13:20 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2014, 13:20
Τζουμάκας: Η λύση για το χρέος έχει βρεθεί και θα είναι πανευρωπαϊκή
Facebook Twitter Whatsapp

Για «δήθεν τιτανομαχία» για το χρέος από το Σεπτέμβριο μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, ενώ η λύση ήδη βρέθηκε, κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας.

Για «δήθεν τιτανομαχία» για το χρέος από το Σεπτέμβριο μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, ενώ η λύση ήδη βρέθηκε, κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην υπουργός, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρίζεται ότι η λύση θα καταστήσει το χρέος σχεδόν βιώσιμο και θα είναι «σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η λύση για το χρέος έχει βρεθεί, αλλά θέλουν να σηκώσουν ένα θέατρο από τον Σεπτέμβριο ότι αρχίζει δήθεν η μεγάλη τιτανομαχία του αιώνα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τζουμάκας εξηγώντας πως: 

«Θα δοθεί πανευρωπαϊκή λύση στο χρέος. Έχει αποφασιστεί το βασικό πακέτο και η συνολική λύση θα δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταστεί το χρέος σχετικά βιώσιμο. Στήνουν όμως ένα πολιτικό παιγνίδι πάνω στο χρέος. Η νεοφιλελεύθερη παράταξη Σαμαρά-Βενιζέλου θέλει να σηκώσει έναν "καυγά" για το χρέος για να φτάσουν μέχρι την εκλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα 

«ήταν οργανωμένη από τα πριν από το 2009. Όσοι έχουμε εργαστεί στις Βρυξέλλες και σε άλλα δημόσια φόρα γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό προετοίμαζαν τα πακέτα αυτής της κρίσης. Το αντιλήφθηκα αμέσως όταν πήγα στο πρώτο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας στις Βρυξέλλες το 1995. Ερχόντουσαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και επιχειρηματικών οργανώσεων -μάλιστα τότε υπουργός Εργασίας από το Λουξεμβούργο ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- και μας έθεταν το ζήτημα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Εμείς τους λέγαμε να εφαρμόσουν καινοτομίες, να φτιάξουν ανταγωνιστικά προϊόντα και αυτοί μας έλεγαν να μειώσουμε τους μισθούς στο μισό»!

«Πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας» το ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, ο κ. Τζουμάκας υποστηρίζει ότι

«εξεμέτρησε τω ζην το ΠΑΣΟΚ. Υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στο αντίθετο στρατόπεδο, στη σκληρή δεξιά και στα νεοφιλελεύθερα προγράμματα. Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, δεν ασχολείται κανένας. Πρόκειται για το πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Τυμπανιαίο πτώμα». 

 


 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr