current views are: 2

17 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:24

«Σκληραίνει» η πολιτική κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τον… Μαζιώτη

Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξελίσσεται η πολιτική συζήτηση για την τρομοκρατία και τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 12:24’
αρθρο-newpost

Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξελίσσεται η πολιτική συζήτηση για την τρομοκρατία και τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξελίσσεται η πολιτική συζήτηση για την τρομοκρατία και τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία, ανεβάζοντας έτσι τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει και υποδείξεις στους τρομοκράτες ώστε να μην επαναλάβουν νέα λάθη» ανέφερε η κυρία Βούλτεψη για να προσθέσει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ η αμήχανη σιωπή της πρώτης ημέρας για την επιτυχία της Αστυνομίας να συλλάβει τον τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη έδωσε σήμερα τη θέση της σε ύποπτες δηλώσεις περί λαθών των τρομοκρατών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στηλιτεύοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη σύλληψη του Μαζιώτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ, «επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». Επίσης, η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει ότι στα θέματα την τρομοκρατίας «δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα».

Το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει μάλιστα βολές και κατά του ίδιου του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως επισημαίνει αν και «μίλησε χθες βράδυ για πολύ ώρα σε ανοιχτή συγκέντρωση, για το νομοσχέδιο-φάντασμα, των Αιγιαλών, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών».

ΣΥΡΙΖΑ: Το βαρέλι της γελοιότητας δεν έχει πάτο

Στην Κουμουνδούρου δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη την επίθεση από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και εκδόθηκε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που ως κύριο παραλήπτη είχε την κυρία Βούλτεψη. Πιο συγκεκριμένα, αιχμηρή είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις βολές της κυβερνητικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψης για το ζήτημα της τρομοκρατίας με αφορμή και την σύλληψη Μαζιώτη.

«Το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο. Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, ενώ πριν λίγες ημέρες για τις «ένοπλες συνιστώσες» της, καταδεικνύοντας έτσι το πόσο επικίνδυνη είναι πρώτα απ’ όλα για τη δημοκρατία, αλλά και την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανάγκες του ελληνικού λαού» αναφέρεται.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως ανταπαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία είναι όσοι δεν καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία, ενώ αντίθετα αναζητούν τρόπους όχι μόνο πολιτικής αλλά και ηθικής νομιμοποίησής της».

Νωρίτερα, σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στην τηλεόραση του Mega, αναφερόμενος στις δυνατότητες και τις δράσεις της αστυνομίας, υποστήριξε ότι «η αστυνομία πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο κοινό έγκλημα» και πρόσθεσε ότι η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη έγινε από «λάθος» που έκανε ο ίδιος, συγκρίνοντας το γεγονός με τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, και ότι ο Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τις ιδέες του.   

 

 

 


σχετικα αρθρα