current views are: 1

18 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση11:14

Παρέμβαση Λοβέρδου για τον τυφλό αριστούχο που δεν τον αφήνουν να σπουδάσει

Τη λύση του ειδικού συνοδού, ο οποίος θα έχει γνώση του αντικειμένου και θα βοηθά τον 18χρονο Αργύρη στα εργαστήρια Φυσικής πρότεινε ο υπουργός στο ΑΠΘ.

Δημοσίευση 11:14’
αρθρο-newpost

Τη λύση του ειδικού συνοδού, ο οποίος θα έχει γνώση του αντικειμένου και θα βοηθά τον 18χρονο Αργύρη στα εργαστήρια Φυσικής πρότεινε ο υπουργός στο ΑΠΘ.

Τη λύση του ειδικού συνοδού, ο οποίος θα έχει γνώση του αντικειμένου και θα βοηθά τον 18χρονο Αργύρη-τον τυφλό αριστούχο που «πέρασε» στο φυσικό– στα εργαστήρια  πρότεινε ο υπουργός στο ΑΠΘ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία αντιπροτείνει τη φοίτηση του νεαρού στο Μαθηματικό

Ο 18χρονος θέλησε να ακολουθήσει το όνειρό του για τη Φυσική, στην οποία άλλωστε έχει διαπρέψει επανειλημμένως στο παρελθόν σε διάφορους διαγωνισμούς.

Το πανεπιστήμιο θεωρεί ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα εργαστήρια και δεν τον δέχεται στο φυσικό τμήμα.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναμένει, πάντως, την απάντηση της διοίκησης καθώς, σύμφωνα με τη δική του πρόταση, ειδικός συνοδός, ο οποίος θα έχει γνώση του αντικειμένου θα βοηθά τον 18χρονο Αργύρη στα εργαστήρια Φυσικής.

Ο πατέρας του, Σωτήρης Κουμτζής, δήλωσε ότι η παρακολούθηση στο τμήμα Φυσικής, τουλάχιστον στο πρώτο έτος, δεν είναι κάτι ακατόρθωτο για τον γιο του που έχει μάθει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, εφόσον τα απαιτούμενα εργαστήρια είναι ελάχιστα και η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι κάτι γνώριμο για τον Αργύρη. 

«Δεν θέλουμε να γίνει κάποια χάρη στον Αργύρη, θέλουμε ίση αντιμετώπιση με τους άλλους φοιτητές, αλλά και ίσες ευκαιρίες. Ο Αργύρης θα αποδείξει για άλλη μία φορά ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στο ίδιο τμήμα έχει και πολλούς συμμαθητές του, αλλά και φίλους από τους διαγωνισμούς Φυσικής» δήλωσε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη του θέματος.


σχετικα αρθρα