current views are: 1

18 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:16

Ο Βενιζέλος αποφάσισε να κάνει… αντίσταση στην τρόικα

Επιθετικά απέναντι στο ΔΝΤ, την τρόικα και τους δανειστές εξακολουθεί να βγαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 12:16’
αρθρο-newpost

Επιθετικά απέναντι στο ΔΝΤ, την τρόικα και τους δανειστές εξακολουθεί να βγαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Επιθετικά απέναντι στο ΔΝΤ, την τρόικα και τους δανειστές εξακολουθεί να βγαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι ήρθε η στιγμή που η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα, επομένως δεν πρέπει να τίθεται θέμα υπογραφής νέου μνημονίου, ούτε ασφαλώς, όπως λέει στους συνεργάτες του, κάποιο ζήτημα λήψης νέων μέτρων. 

Για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης έφθασε η στιγμή που η ευρωζώνη πρέπει να επανεξετάσει την σχέση της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πιστεύει ότι το ΔΝΤ φάνηκε χρήσιμο όταν η ΕΕ δεν διέθετε τους κατάλληλους μηχανισμούς, όμως τώρα η συμβολή του ή η συνεισφορά του είναι περιττή. 

Ίδια περίπου αντίληψη έχει και για την τρόικα. Το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνει διαρκώς πως η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα μόνο κακό κάνει τουλάχιστον σε επίπεδο ψυχολογίας λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά και για την κοινή γνώμη. 

Και όπως ανέφερε χθες σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία ήρθε η χώρα που η Ελλάδα έπειτα από τόσες θυσίες θα πρέπει να κάνει την δική της επανάσταση: «Τώρα είναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και που δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ότι εφαρμόζουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν είναι άλλο από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας» είπε στο ακροατήριο. 

Γενικώς, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει πως η νέα διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να είναι αμιγώς πολιτική και αρκούντως σκληρή. Και επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά βλέπουν έναν Βενιζέλο να τραβήξει το σκοινί θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν από την χώρα να λάβει νέα μέτρα. Αφήνουν δε τον υπαινιγμό πως εάν «σπάσει» η διαπραγμάτευση, τότε πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές…


σχετικα αρθρα