ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ τα λένε για κεντροαριστερά και... Δημοκρατική Παράταξη

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 18:09 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 22:46
ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ τα λένε για κεντροαριστερά και... Δημοκρατική Παράταξη
Facebook Twitter Whatsapp

Την Τρίτη το απόγευμα στη Βουλή στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, θα γίνει η συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Την Τρίτη το απόγευμα στη Βουλή στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, θα γίνει η συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Βασικό θέμα αν τα δύο κόμματα μπορούν να συνεργαστούν και να πορευτούν μαζί κάτω από ένα σχήμα που έχει ονομαστεί Δημοκρατική Παράταξη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απευθύνει πολλές προσκλήσεις στον Φώτη Κουβέλη για διάλογο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε επιλέξει άλλο δρόμο. Επιθυμούσε να φτιάξει τον προοδευτικό τρίτο πόλο. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν πήγαν καλά για τη ΔΗΜΑΡ οπότε ο κ. Κουβέλης άλλαξε την στρατηγική του και έστειλε προσκλήσεις στα υπόλοιπα κόμματα και ξεχωριστά στο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας σε διάλογο. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε άμεσα και θετικά αντίθετα ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε αρνητικά καλώντας ουσιαστικά, τον κύριο Κουβέλη να βγει στη σύνταξη.

Την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ θα αποτελούν ο γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Αναγνωστάκης και ένας παλιός λοχαγός του ΠΑΣΟΚ που έχει πάει στην Αγίου Κωνσταντίνου, ο Στέφανος Μανίκας.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις θα βρίσκονται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Καρύδης.

Την ατζέντα καθορίζουν οι δύο επιστολές των προέδρων του Φώτη Κουβέλη και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από το ΠΑΣΟΚ πάντως αναμένεται να τεθεί και το θέμα της επιστολής του κυρίου Κουβέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα καθώς θα πουν πως στην απαντητική επιστολή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφει ενέργειες με τις οποίες η ΔΗΜΑΡ έχει διαφωνήσει, όπως τη μονομερή διαγραφή του χρέους και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται την κεντροαριστερά την οποία όμως ασπάζεται ο κ. Κουβέλης.

Κοινώς θα πουν «αφήστε το ΣΥΡΙΖΑ και ελάτε μαζί, χωρίς ηγεμονισμούς να φτιάξουμε μια σύγχρονη κεντροαριστερά».