ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Σαπέν στην κυβέρνηση

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2014, 12:54 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2014, 12:54
Συγχαρητήρια Σαπέν στην κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση για την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση για την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του, ο κ. Σαπέν έγινε δεκτός από τον έλληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη, τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε την ευκαιρία να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για τη σημαντική διαδρομή που έκανε για την ανόρθωση της οικονομίας και ενθάρρυνε προς τη συνέχιση των ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Σαπέν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολλές επιτυχίες της ελληνικής προεδρίας, την οποία στήριξε αποφασιστικά η Γαλλία και ιδιαίτερα στον τομέα της Τραπεζικής Ένωσης και του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται πως η Ελλάδα και η Γαλλία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τις κοινές προτεραιότητες για περισσότερη ανάπτυξη και απασχόληση. Στο πλαίσιο αυτό, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τη συνεισφορά της χώρας του με 30 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο κ. Σαπέν υπενθύμισε τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα και τη δέσμευσή της εδώ και δύο χρόνια για την παροχή τεχνικής βοήθειας, ιδίως στους τομείς της διοικητικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr