current views are: 1

29 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:58

Περισσότερες από 200 διατάξεις θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Επαφές με τους εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο, του οποίου επίκειται η κατάθεση στη Βουλή, έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Δημοσίευση 12:58’
αρθρο-newpost

Επαφές με τους εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο, του οποίου επίκειται η κατάθεση στη Βουλή, έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

«Πυρετός» διαβουλεύσεων σημειώνεται για το πολυνομοσχέδιο του οποίου η κατάθεση επίκειται η κατάθεση στη Βουλή.

«Υπάρχουν πιθανότητες να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο», ανέφεραν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
   
Σύμφωνα με τους ίδιους, ακόμη και με σημερινή ημερομηνία κατάθεσης, θα απαιτηθεί «απλή σύντμηση», προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις, εκτός από τα δύο θέματα του υπουργείου Οικονομικών (κατάργηση ΑΦΜ και εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ), θα υπάρχει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση.

Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μετείχαν οι εισηγητές, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ). Επίσης, παρόντες ήταν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.


σχετικα αρθρα