ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική ψήφος

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2014, 11:01 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2014, 15:32
ΠΑΣΟΚ: Το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική ψήφος
Facebook Twitter Whatsapp

To ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίηση του για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

To ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίηση του για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Πιο αναλυτικά το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πλέον η Ελλάδα διαθέτει σύγχρονη αντιρατσιστική νομοθεσία που καλύπτει όλα τα θέματα, από την δημόσια υποκίνηση σε βία μέσω του ρατσιστικού λόγου μέχρι την ειδική ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων με ρατσιστικό κίνητρο και την αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των δραστών τους.

Ωστόσο, το Κίνημα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου επισημαίνοντας: «Στο προσκλητήριο για κοινή δράση ενάντια στον ρατσισμό ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών». Έκανε λάθος. Στις ψηφοφορίες όπου τίθενται θέματα αρχών και αξιών η απάντηση είναι ναι ή όχι. Το "παρών" είναι αρνητική ψήφος. Το προσχηματικό όχι στο άρθρο που αφορούσε τα θέματα των γενοκτονιών και του Ολοκαυτώματος δεν του έφτανε για να δείξει πόσο αντίθετος είναι με την κυβέρνηση. Δήλωσε «παρών» ακόμα και σε αυτά που μέχρι προχθές ήταν τα αιτήματά του. Δεν ψήφισε τη συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, ενώ μέχρι χτες έκανε κριτική για την παράλειψή τους.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού που ενδημούν στη χώρα μας. Το πρώτο βήμα έγινε και το έκαναν αυτοί που ψήφισαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Σε σχέση με την προσχηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη  προστασίας των θυμάτων και μαρτύρων ρατσιστικής βίας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης (από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου) σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη των σχετικών ρυθμίσεων, που ήδη προβλέπονται στην γνωστή  ΚΥΑ, στο νόμο 4251/14 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης). Αποδεικνύεται ότι το «φάντασμα» Μπαλτάκου δεν κυνηγά την κυβέρνηση αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr