ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο ο σύζυγος της Μαρίας Γιαννακάκη!

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2014, 17:39 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2014, 17:39
Δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο ο σύζυγος της Μαρίας Γιαννακάκη!
Facebook Twitter Whatsapp

Μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων που είχαν πλαστά πιστοποιητικά (πτυχίο εν προκειμένω) φέρεται να είναι ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, με την ίδια να ζητά να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων που είχαν πλαστά πιστοποιητικά (πτυχίο εν προκειμένω) φέρεται να είναι ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, με την ίδια να ζητά να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. 

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, η Κώστας Γασπαρινάτος, σύζυγος της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ φέρεται να εμφάνισε πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο δήμαρχος Κορυδαλλού με απόφαση του βάση της εγκυκλίου του  υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέταξε να αρχήσει ο έλεγχος των υπαλλήλων του δήμου για πλαστά πτυχία.

Ο δήμος Κορυδαλλού στην περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου απέστειλε ερώτημα προς τον  ΔΟΑΤΑΠ καθώς  είχε προσληφθεί τη δεκαετία του '80 ως ΔΕ, αλλά αργότερα έγινε ΠΕ.

Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ τον περασμένο Ιούλιο ήταν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο».

Ακολούθησαν όλες οι νόμιμες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση το

ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ), αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, κατέθεσε αίτημα συνταξιοδότησης, βγαίνοντας στη σύνταξη σχεδόν ένα μήνα πριν (τον Ιούνιο του 2014). 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός, αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης για τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Γιαννακάκη: Απόλυτος ο αιφνιδιασμός μου

Έπειτα από το δημοσίευμα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προχώρησε σε δήλωση, όπου όπως επεσήμανε, δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Γιαννακάκη:

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο.

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου.

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr