current views are: 3

18 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:27

Πάπας Φραγκίσκος σε Τσίπρα: Αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι

Θέματα ειρήνης, μετανάστευσης αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος υπάρχουν στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό.

Δημοσίευση 08:27’
αρθρο-newpost

Θέματα ειρήνης, μετανάστευσης αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος υπάρχουν στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό.

Πάνω από 40 λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α‘, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πάπας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών» και τόνισε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι. «Οι αγορές έχουν επιβληθεί και οι άνθρωποι βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα» είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας. Ο κ. Τσίπρας πάντως αναφέρθηκε στις συνομιλίες που πρέπει να γίνουν μεταξύ της Αριστεράς και της Εκκλησίας, ενώ σημείωσε ότι η αντίληψη της αριστεράς διέπεται από το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εκτενώς συζητήθηκε και το μεταναστευτικό όπου και οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει να αποκαλούμε «λαθραίους» τους συνανθρώπους μας. 

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί ωστόσο υπήρξε μικρή καθυστέρηση.

Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν ιστορικής σημασίας την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βατικανό. Όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται για πρώτη φορά με ‘Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, ενώ συζήτησε μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει στο Βατικανό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.


σχετικα αρθρα