ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Τούρκοι εκπαιδεύονται να περνούν «αόρατα» τον Έβρο (φωτό)

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2014, 13:17 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2014, 13:17
Οι Τούρκοι εκπαιδεύονται να περνούν «αόρατα» τον Έβρο (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ολόκληρες τεχνικές διέλευσης του ποταμού Έβρου με τρόπο αόρατο και αθόρυβο έχουν αναπτύξει οι Τούρκοι στρατηγοί ,εδώ και δεκαετίες.

Ολόκληρες τεχνικές διέλευσης του ποταμού Έβρου με τρόπο αόρατο και αθόρυβο έχουν αναπτύξει οι Τούρκοι στρατηγοί ,εδώ και δεκαετίες. Επιπρόσθετα συνεχώς προσπαθούν να τις βελτιώσουν και να τις ενισχύσουν με την ενσωμάτωση οπλικών συστημάτων νέας τεχνολογίας. Χρησιμοποιούν μέχρι και σακίδια -από ειδικό υλικό -που επιπλέουν παρά το βάρος τους(!).

Στις τεχνικές αυτές εκπαιδεύονται συνεχώς οι αξιωματικοί τους από την πρώτη στιγμή που θα εισαχθούν στη σχολή. Γι αυτό φροντίζει το τουρκικό Πεντάγωνο να πραγματοποιεί συχνά σχετικές ασκήσεις ζητώντας από τους αξιωματικούς να βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο στις τεχνικές αυτές.

Προς έκπληξη όλων, οι στρατηγοί της Άγκυρας έδωσαν ορισμένες φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση των αξιωματικών τους σε θαλάσσια περιοχή της Σμύρνης όπου προσομοιάζουν τις συνθήκες επιχείρησης, με εκείνες του Έβρου.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός έχει αποκτήσει καινούργιες πλωτές αυτοκινούμενες γέφυρες νέας τεχνολογίας για προσπέλαση υδάτινων κωλυμάτων και συνεχώς αυξάνει  τον αριθμό αυτών που διαθέτει.

 

Δυστυχώς το να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας παραμένει ευσεβής πόθος μόνο της Ελλάδος από ότι φαίνεται. Χτες για να προκαλέσουν και να αμφισβητήσουν και την ελληνική κυριαρχία οι στρατηγοί της Άγκυρας έστειλαν την τουρκική κορβέτα «Βafra» έως το Λαύριο με τις ευλογίες βέβαια του Ταγίπ Ερντογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Γ. Κοκ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr