ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξημερώματα στο Πεντάγωνο: «Ασφαλίστε τώρα τα περάσματα του Έβρου» (φωτό)

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2014, 12:30 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2014, 12:12
Ξημερώματα στο Πεντάγωνο: «Ασφαλίστε τώρα τα περάσματα του Έβρου» (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Συναγερμό σήμανε σήμερα τα ξημερώματα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ζητώντας αμέσως οι Μονάδες της Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου Τομέα να μετακινηθούν εσπευσμένα με ελικόπτερα και να ασφαλίσουν με ότι οπλισμό διαθέτουν τα περάσματα του Έβρου.

Συναγερμό σήμανε σήμερα τα ξημερώματα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ζητώντας αμέσως οι Μονάδες της Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου Τομέα να μετακινηθούν εσπευσμένα με ελικόπτερα και να ασφαλίσουν με ότι οπλισμό διαθέτουν τα περάσματα του Έβρου. Τα σημεία τα οποία θεωρούνται πιο εύκολα προσβάσιμα, λόγω γεωλογικών χαρακτηριστικών από τις τουρκικές μηχανοκίνητες μονάδες αλλά και από τους καταδρομείς τους.  

Τα περάσματα του Έβρου που διέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να οχυρωθούν και να καταστούν απροσπέλαστα είναι εκείνα με την κωδική ονομασία «Άρη» και «Ατάρνης».

Η αερομεταφορά των πολύ καλά εξοπλισμένων καταδρομέων υποστηρίχτηκε και με τα επιθετικά πάνοπλα ελικόπτερα «Απάτσι», καθώς το σενάριο της άσκησης «Πυρπολητής» που ζήτησε αιφνιδιαστικά να εφαρμοστεί ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, προέβλεπε ότι οι Τούρκοι που γνωρίζουν κάποιες από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνουμε, θα επιχειρούσαν να καταρρίψουν από αέρος την κίνηση της συγκεκριμένης ομάδας που θα κατευθύνονταν προς τον Έβρο.

Τα οπλισμένα «Απάτσι» κινήθηκαν από τα Ριζά της Ροδόπης με όλα τα συστήματα τους στο «ON». Οι ακριβείς εντολές για την αποστολή τους, δόθηκαν στους κυβερνήτες των επιθετικών ελικοπτέρων ενώ αυτά βρίσκονταν στον αέρα! Αφού πέταξαν σε σχηματισμό μάχης τα επιθετικά ελικόπτερα στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή αποβίβασης των ελλήνων κομάντος και ασφάλισαν την περιοχή.

Μάλιστα ορισμένα από τα μεταγωγικά ελικόπτερα δεν προσγειώθηκαν και κατέβηκαν με σχοινιά οι κομάντος από αυτά. Χρησιμοποιήθηκε και ο βαρύς οπλισμός της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.

Γ. Κοκ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr