current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση09:02

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών προχωρούν στην Κουμουνδούρου

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η Κουμουνδούρου. 

Δημοσίευση 09:02’
αρθρο-newpost

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η Κουμουνδούρου. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η Κουμουνδούρου. Χθες για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι ο οικονομολόγος και στενός φίλος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κώστας Λαπαβίτσας δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα όποια κριτική και αν ασκεί στο οικονομικό  πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τον ίδιο. 

«Ο κύριος Λαπαβίτσας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στο πρόγραμμά μας και σε ότι έχουμε πει. Διαφωνεί με όλη την ανάλυση που κάνουμε στο ζήτημα της κρίσης.  Ο Κ. Λαπαβίτσας είχε υποστηρίξει τον κ. Αλαβάνο, και ανήκει σε εκείνες τις δυνάμεις της αριστεράς που έχουν μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη είπε ο Πάνος Σκουρλέτης». 

Η τοποθέτηση αυτή του Πάνου Σκουρλέτη δημιουργεί οπωσδήποτε ερωτηματικά από την στιγμή που ο Κ. Λαπαβίτσας εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και απόψεις του Αριστερού Ρεύματος. Άλλωστε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πολλές φορές επικαλείται την ανάλυση του γνωστού οικονομολόγου προκειμένου να πάρει θέση σε μια σειρά από ζητήματα. 

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να ενταθούν οι ενστάσεις γύρω από τις νέες θέσεις των στελεχών της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους. Ήδη στέλεχος που πρόσκεινται στο αριστερό Ρεύμα με άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ειρωνευόμενος την νέα θέση για πάγωμα του χρέους αναρωτήθηκε σκωπτικά μήπως «μιλάμε για πάγωμα της θέσης μας που αφορά το κούρεμα του χρέους;» 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε πάντως για άλλη μια φορά την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της και ότι καταρρέει.  

«Ο κ. Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος, είπε χαρακτηριστικά ότι οποιεσδήποτε λύσεις πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο του μνημονιακού προγράμματος είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Η κα Μέρκελ είπε, από τη μεριά της, όλα θα τα δούμε αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Όταν ρωτήθηκε δε για το βασικό στρατηγικό πρόβλημα της Ευρώπης, που είναι η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, τι είπε ο κ. Σαμαράς; Αυτό δεν το αγγίζουμε, δεν μου πέφτει λόγος.  Η Ελλάδα που θα έπρεπε λοιπόν να θέσει το βασικό στρατηγικό ζήτημα που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, που είναι η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας, υπεραμύνεται του μερκελισμού.  Αυτό είναι το δράμα της κυβέρνησης. Γι αυτό καταρρέει. Συνθλίβεται λοιπόν ανάμεσα στην κοινωνική οργή, την κοινωνική πίεση και τις δεσμεύσεις της. Έχει κλείσει τον κύκλο της.»


σχετικα αρθρα