ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τράπεζες, ΤΧΣ και ρευστότητα στο «τραπέζι» Τσίπρα - Στουρνάρα (Βίντεο)

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 13:38 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 16:58
Facebook Twitter Whatsapp

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, από τα stress tests και το μαξιλαράκι των 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ ως τα «κόκκινα δάνεια» και τη ρευστότητα της ΕΚΤ.

Το συμπέρασμα που εξήγαγαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμμέσως αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα μετά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, καθώς και ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία.

Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί για το μείζον ζήτημα που αφορά το «μαξιλαράκι» του ΤΧΣ, καθώς αρκέστηκε να πει ότι η όποια επιλογή (είτε δοθούν δηλαδή για απομείωση του χρέους είτε για τη δημιουργία εποπτικού φορέα είτε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού), θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Φεύγοντας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε «είχαμε μία συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα για το τραπεζικό σύστημα» ενώ απαντώντας στο εάν ανοίγει ένας νέος κύκλος επαφών με την αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε λακωνικά «ναι βεβαίως, με όλους».

Σύμφωνα με κύκλους του Διοικητή της ΤτΕ η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνεργάτες του κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr