current views are: 4

30 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:38

Λοβέρδος: Ο Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο

Στήριξη στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) παρέσχε ο υπουργός Παιδείας, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο πανεπιστήμιο.

Δημοσίευση 12:38’
αρθρο-newpost

Στήριξη στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) παρέσχε ο υπουργός Παιδείας, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο πανεπιστήμιο.

Στήριξη στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεόδωρο Φορτσάκη, παρέσχε ο υπουργός Παιδείας, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο πανεπιστήμιο.

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Τον στηρίζουμε, γιατί πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η ιστορία της αντιμετώπισης του δημόσιου χώρου, γιατί το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για δημόσια περιουσία, για ένα αγαθό, την ανώτατη εκπαίδευση που το Σύνταγμα έχει χαρίσει, έχει αφιερώσει, έχει απονείμει, έχει δώσει για να λειτουργεί αποκλειστικά στο δημόσιο μη επιτρέποντας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» και πρόσθεσε: 

«Κανένας και καμία δεν έχει δικαίωμα να διαλύει Συγκλήτους, να μπαίνει μπουλούκι μέσα στους χώρους συνεδρίασης και να διαλύει τις συνεδριάσεις των οργάνων, να αναστέλλει τη λειτουργία, τη διοικητική και την εκπαιδευτική του πανεπιστημίου».

«Δεν μπορώ να δεχτώ, λέει ο άνθρωπος (σ.σ. Φορτσάκης), ότι ανοίγω την πόρτα και μπουκάρω και διαλύω. Και σε αυτό πρέπει να του δώσουμε απόλυτο δίκιο», επεσήμανε.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως «υπάρχει το μεταπολιτευτικό παραμύθι, που ξεκίνησε ως αγώνας κατά της χούντας νομιμοποιημένος απόλυτα στα μάτια όλου του πλανήτη, συνεχίστηκε ως αγώνας για την κατάκτηση της δημοκρατίας στα πανεπιστήμια, που επιτεύχθηκε και συνεχίζεται τώρα ως παραφθορά και στρέβλωση, ως μορφή συγκάλυψης πολιτικών μικρών κινήτρων, ως πρόσχημα δήθεν αγώνων κατά των παραβιάσεων του κράτους δικαίου που κάτι που δεν ισχύει, διότι υπάρχει πλήρης ελευθερία στο πανεπιστήμιο. Υπάρχει πλήρης ελευθερία κίνησης ιδεών και λειτουργίας, όλη αυτή τη στρέβλωση πρέπει να την τελειώνουμε και νομίζω ότι η αποφασιστική στάση του κ. Φορτσάκη, είναι μια πάρα πολύ καλή στιγμή».

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος «έχω σκεφτεί να συζητούσαμε στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας μια μορφή περισσότερης συμμετοχής (σ.σ. των φοιτητών)». 

Σε άλλο σημείο, σχετικά με τις μετεγγραφές και το αν υπάρχει κίνδυνος να χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές που έχουν αιτηθεί μετεγγραφής, σημείωσε:

«Όχι, γιατί τα πανεπιστήμια που έχουν λίγες μετεγγραφές, κλήθηκαν από εμάς να τις διεκπεραιώσουν αμέσως και δεύτερον, αυτοί οι οποίοι πάνε για πανεπιστήμια, όπως στους Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους του Πολυτεχνείου που είναι πάρα πολλοί και θα δω αύριο και τους κοσμήτορες του Μετσοβίου που έχουν τεράστιο πρόβλημα, εκεί θα γίνει όπως γινόταν πέρσι κ. Χιώτη, καταλαβαίνω, θα πάνε το Γενάρη – Φλεβάρη. Δηλαδή δεν θα χάσουν το εξάμηνο. Άμα θέλει κάποιος να μη δώσει εξετάσεις καλώς. Δικό του θέμα». 


σχετικα αρθρα