ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος υπό πίεση κομματική και κυβερνητική

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2014, 09:03 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2014, 13:27
Ο Βενιζέλος υπό πίεση κομματική και κυβερνητική
Facebook Twitter Whatsapp

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να παρουσιάζουν τη μετάβαση προς τη Δημοκρατική Παράταξη ωστόσο ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να παρουσιάζουν τη μετάβαση προς τη Δημοκρατική Παράταξη ωστόσο ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δίπλα του αρκετά στελέχη , τα όργανα του κόμματος έχουν πάρει αποφάσεις αλλά πολλά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν και μάλιστα έντονα στο ενδεχόμενο διάλυσης του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορεί ο κύριος Βενιζέλος να λέει πως το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την αυτονομία του αλλά λίγοι τον πιστεύουν.

Παπανδρεϊκοί πιστεύουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να έχει ένα μικρό βενιζελικό κόμμα , καθαρό απο υποστηρικτές του Παπανδρέου το οποίο θα μπαίνει στη Βουλή και θα αποτελεί κυβερνητικό εταίρο είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια ο κύριος Βενιζέλος θέλει , λένε κάποια στελέχη να αποτελεί τον ρυθμιστή το βράδυ των εκλογών .

Αυτά τα σχέδια έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από κομματικά στελέχη τα οποία δε θέλουν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και ελπίζουν σε επανεργοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στα εσωκομματικά . Όμως ο πρώην πρωθυπουργός που στην Κρήτη είπε το περίφημο ΠΑΜΕ που ήταν το σύνθημα και το 2009 , δεν έχει ακόμα καταλήξει που θα πάει και τι ακριβώς θα κάνει.

Όλα αυτά τα δεδομένα , συν το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να δέχεται έντονη πίεση και από τα εσωκομματικά τα οποία δεν τον αφήνουν σε ησυχία , αλλά και από τα κυβερνητικά τα οποία επίσης πιέζουν καθώς η τρόικα δεν μπορεί να περιμένει να ολοκληρωθούν τα ψυχογραφήματα στο ΠΑΣΟΚ.

Οι περισσότεροι τώρα προβληματίζονται για την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα εύχονται να είναι ψύχραιμη.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr