ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Δεν λείπουν οι ώρες των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2014, 15:37 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2014, 15:37
Στρατούλης: Δεν λείπουν οι ώρες των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα
Facebook Twitter Whatsapp

«Ποτέ ανοικτά τις Κυριακές, υπάρχουν και οι ανθρώπινες ζωές» τονίζει ο βουλευτής και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Στρατούλης για την κατάργηση από την κυβέρνηση της Κυριακής - αργίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ποτέ ανοικτά τις Κυριακές, υπάρχουν και οι ανθρώπινες ζωές» τονίζει ο βουλευτής και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Στρατούλης για την κατάργηση από την κυβέρνηση της Κυριακής - αργίας.

Ο κ. Στρατούλης παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στο Mall στο Μαρούσι και τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της "Κυριακής-αργίας" ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία».

Ο κ. Στρατούλης υπγραμμίζει ότι «αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους,  που τους επιφέρει η συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής».

Και καταλήγει:

«Αυτά που πρέπει να καταργηθούν είναι όχι οι προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, που συζητά για άλλη μία φορά αυτή την περίοδο η κυβέρνηση με την τρόικα, αλλά τα καταστροφικά μνημόνια και η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να συνεχίσουν να κυβερνούν και να σπέρνουν παντού την καταστροφή».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr