ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραντεβού τον Φεβρουάριο έδωσε ο Σαμαράς στον Τσίπρα

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2014, 07:31 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2014, 07:29
Ραντεβού τον Φεβρουάριο έδωσε ο Σαμαράς στον Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Αφού προηγήθηκε το παρασκήνιο για τη σειρά... εμφάνισης στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας οριοθέτησαν, χθες, τις επιδιώξεις τους ενόψει των προσεχών μηνών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Αφού προηγήθηκε το παρασκήνιο για τη σειρά... εμφάνισης στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας οριοθέτησαν, χθες, τις επιδιώξεις τους ενόψει των προσεχών μηνών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές άμεσα, επιδιώκοντας να είναι αυτός που θα διαμορφώσει τους όρους υπό τους οποίους θα γραφτούν οι πολιτικές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ανοικτός στην... πρόκληση αλλά στο χρόνο και στο γήπεδο που ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς θα επιλέξει. 

Και αυτό δεν είναι άλλο παρά η Βουλή, εν προκειμένω η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του κ. Κάρολου Παπούλια, ενώ ο χρόνος είναι, σε κάθε περίπτωση, ο προσεχής Φεβρουάριος. Ο κ. Σαμαράς ευελπιστεί ότι στους τρεις μήνες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης νέου Προέδρου θα έχει ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το νέο πλαίσιο παρακολούθησης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας, εκτός μνημονίου, και συνεπώς θα μπορεί να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από την κοινοβουλευτική διαδικασία και, στη συνέχεια, από τις κάλπες. 

Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να θέλει να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη, με την επισήμανση ότι μία απερχόμενη κυβέρνηση θα δεσμεύσει τη χώρα (σ.σ. και τη νέα κυβέρνηση) β Ωστόσο, δεν είναι λίγοι όσοι, προφανώς πίσω από τις κλειστές πόρτες, θεωρούν ως ιδανική εκδοχή για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την ολοκλήρωση της συμφωνίας! Κατ' αυτούς, η ροή των πολιτικών πραγμάτων δεν αλλάζει και, συνεπώς, ό,τι κι αν κάνει ο κ. Σαμαράς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές θα είναι δεδομένη. Επιπλέον, η ύπαρξη μίας υπογεγραμμένης συμφωνίας ναι μεν θα βάλει... δύσκολα σε μία νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, ταυτόχρονα, θα αποτελεί και το τέλειο άλλοθι για μία ενδεχόμενη αθέτηση των εξαγγελθέντων. 

Εν κατακλείδι, η χθεσινή παρουσία των δύο μονομάχων στο Προεδρικό Μέγαρο μοιάζει να ήταν ένα ακόμη αναγκαίο κομμάτι στο παζλ της μεταξύ τους πόλωσης που θα κυριαρχήσει μέχρι τις κάλπες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το σκηνικό αυτό να επαναληφθεί τους επόμενους μήνες, με αφορμή το εθνικό θέμα της Κύπρου ή, προφανώς, τη συμφωνία με τους πιστωτές, με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό. Επί του παρόντος, πάντως, το σενάριο που απασχόλησε τα ΜΜΕ και ετέθη και από τον κ. Τσίπρα, αυτό της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, μοιάζει απίθανο. Άλλωστε, ουδέποτε ο κ. Σαμαράς, και οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός στη θέση του, θα συναινούσε σε ένα συμβούλιο η ατζέντα του οποίου, όπως με πρωτοφανή τρόπο την έθεσε ο κ. Τσίπρας, θα ήταν η παραίτησή του από την Πρωθυπουργία...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr