ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι «φουσκώνει» και προκαλεί πολλά μίση και πάθη

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 10:46 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 18:55
Το Ποτάμι «φουσκώνει» και προκαλεί πολλά μίση και πάθη
Facebook Twitter Whatsapp

Η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού ότι είναι «παραποτάμιος», προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια- ως επί το πλείστον επικριτικά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού ότι είναι «παραποτάμιος», προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια- ως επί το πλείστον επικριτικά. Μεταξύ αυτών, όμως, τη μεγαλύτερη αξία την είχαν τα σχόλια που είδαν το γεγονός με την απαιτούμενη ψυχραιμία και του έδωσαν την πρέπουσα αξία.  

Ο Ψαριανός, γέννημα- θρέμμα (πολιτικά) της ανανεωτικής Αριστεράς, σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανδρώθηκε διαλύεται και ταυτοχρόνως συζητάει για να αναδιαρθρωθεί, δηλώνει ότι «αν οι εκλογές γίνουν αύριο, εγώ θα ψηφίσω “Ποτάμι“»!  

Πραγματικά θεαματικό, αν δεν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούν. Η κεντροαριστερά αυτοδιαλύεται, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου -με οποιαδήποτε μορφή- δεν έχει δυνατότητα να γίνει ελκυστικό, πολλοί επιμένουν να μην γοητεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και περισσότεροι έχουν απογοητευτεί και αναζητούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα στην πολιτική ζωή του τόπου.  

Ένα από αυτά, το πλέον προβεβλημένο το τελευταίο διάστημα, είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι τον ακολούθησαν στο πρώτο «κατέβασμα» του «Ποταμιού». Δέχεται κριτική γιατί «δανείζεται» θέσεις από εκεί και από εδώ. Γιατί δεν έχει για όλα ξεκάθαρη γραμμή. Γιατί εμφανίζεται να αναγνωρίζει την αναγκαιότητα του Μνημονίου, αλλά ταυτοχρόνως παίρνει και αντιμνημονιακές θέσεις. Γιατί στηρίζεται κυρίως στην εικόνα που δημιούργησε μέσω της τηλεόρασης. Και για πολλά άλλα.  

Έστω και αν η πλειονότητα όσων του καταλογίζουν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ο Σταύρος Θεοδωράκης καταφέρνει- μέχρι στιγμής- να ξεπερνάει την κριτική και να συγκεντρώνει σταθερά στις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 5- 10%. Και το σημαντικότερο, να παρουσιάζεται ως η μόνη πολιτική δύναμη που βάσιμα μπορεί να εικάσει κανείς ότι δύναται να αποτελέσει τον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών! 

Το γεγονός εκνευρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του θεωρούν δεδομένη την επικράτηση στις επόμενες εκλογές και κάποια από αυτά δεν φαίνεται να διαθέτουν την ωριμότητα που απαιτεί η συνεργασία με ετερόκλητο πολιτικό σχηματισμό. Εξ ου και οι λοιδορίες και οι ύβρεις και τα υπονοούμενα. Για να καμφθεί ο σημερινός αντίπαλος και να μεταλλαγεί σε βολικό μελλοντικό εταίρο.  

Το ζήτημα είναι ότι το «Ποτάμι» που έχει αρχίσει να συγκροτείται σε πολιτικό σχηματισμό, παρά τις επικρίσεις «φουσκώνει» και είναι κομμάτι δύσκολο να ιδρώσει από αυτά το αυτί των στελεχών του.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr