ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλλας: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας - Έτοιμες οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 14:28 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 23:13
Σάλλας: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας - Έτοιμες οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια
Facebook Twitter Whatsapp

Με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank) θα συναντηθούν το απόγευμα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank) συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά το τέλος των συνομιλιών ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας ανέφερε ότι συζητήθηκε η πορεία των τραπεζών μετά τα stress tests που ήταν πετυχημένα. «Μετά από αυτά ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της οικονομίας» τόνισε. 

«Για την εφαρμογή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο προετοιμασμένες ώστε να γίνει πολύ γρήγορα. Αυτό θα βοηθήσει και αναπτυξιακά την οικονομία» ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα έχει ισχύ άμεσα, «με την ψήφιση του νόμου».

O κ. Σάλλας τόνισε ακόμη ότι συζητήθηκε η οικονομική ανάπτυξη υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένο πως για την επόμενη χρόνια προβλέπεται ανάπτυξη της τάξης του 2 έως 3%, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι οι Τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

«Συμφωνούμε με τα κόκκινα δάνεια είμαστε απολύτως έτοιμοι για τη ρύθμιση» υπογράμμισε.

Παράλληλα, τονίστηκε από την κυβέρνηση ότι στόχος είναι η παροχή ρευστότητας, ώστε να «ανασάνουν» οι επιχειρήσεις και να πάρει μπροστά η αγορά.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr