ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Πρόταση μομφής κατά Γιουνκέρ για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 16:52 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 16:52
Παπαδημούλης: Πρόταση μομφής κατά Γιουνκέρ για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής
Facebook Twitter Whatsapp

Η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο Λουξεμβούργο, την υπόθεση « Luxleaks» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο Λουξεμβούργο, την υπόθεση « Luxleaks» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την άμεση εμπλοκή του στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Λουξεμβούργου. Ο επικεφαλής δηλαδή της Κομισιόν, που κατά τ’ άλλα κόπτεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, βαρύνεται με αντίθετες ενέργειες, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς άπτεται του ευρύτερου ζητήματος που έχει να κάνει με τα τεράστια έσοδα που χάνουν τα κράτη-μέλη αλλά και η ίδια η Ε.Ε, που μετά εμφανίζονται ως ελλείμματα, χρέη, περικοπές κοινωνικού κράτους ή υπερφορολόγηση των κορόιδων» δήλωσε.  

Kαι πρόσθεσε:

Για να κατατεθεί η πρόταση απαιτείται η συγκέντρωση του 10% των ευρωβουλευτών, δηλαδή πάνω από 75 υπογραφές. Η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς διαθέτει 52 ευρωβουλευτές. Έχουμε ήδη αποκλείσει, για λόγους προφανείς, τη σύμπραξη με ακραίες ομάδες, αλλά θα αναζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε στήριξη και από τους Πράσινους αλλά και από αριστερόστροφους σοσιαλιστές που είχαν καταψηφίσει την Επιτροπή Γιούνκερ. Σε κάθε περίπτωση, στη «μινι»-Ολομέλεια που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες, εμείς θα εγείρουμε το θέμα, ζητώντας από τον Γιούνκερ να πάψει να κρύβεται και να απολογηθεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr