ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: «Δεν ενθαρρύνω τον διχασμό μέσα στο ΠΑΣΟΚ»

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 18:21 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 19:42
Παπανδρέου: «Δεν ενθαρρύνω τον διχασμό μέσα στο ΠΑΣΟΚ»
Facebook Twitter Whatsapp

Διαψεύδει κάθε προσπάθεια που του αποδίδεται για τη δημιουργία εσωτερικής κίνησης μέσα στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διά του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαψεύδει κάθε προσπάθεια που του αποδίδεται για τη δημιουργία εσωτερικής κίνησης μέσα στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διά του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου. 

Ο κ. Ελενόπουλος απαντώντας σε σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τονίζει πως «αντί να ασχολούνται με τη χώρα, τι θα γίνει μετά το μνημόνιο και πως θα θεμελιωθεί η “μεταπελατειακή Ελλάδα”, ασχολούνται με τον Γιώργο Παπανδρέου και μεταφέρουν δήθεν πληροφορίες, σχολιασμούς και απόψεις που υποτίθεται ότι τον εκφράζουν - και αποδίδονται δήθεν, στο γραφείο του, σε κύκλους, συνεργάτες κλπ».

Όλα αυτά δεν απηχούν έστω και στο ελάχιστο τις απόψεις του κ. Παπανδρέου ο οποίος όπως διαμηνύει ο κ. Ελενόπουλος, «ό,τι θέλει θα το πει μόνος του». 

Ξεκαθαρίζει, δε, τα εξής:

«Πρώτον. Η φιλοσοφία, οι αντιλήψεις, οι απόψεις και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που αφορούν και τη χώρα και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, έχουν εκφραστεί από τον ίδιο πολλές φορές - και πρόσφατα στο Ζάππειο και το Ηράκλειο.

Δεύτερον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει "κολλητούς", "ομάδες" και "φράξιες". Μιλά με όλους, δεν εντέλλει κανέναν και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Όλοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν. Είναι προφανές ότι κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν - τίποτα πέραν αυτού.

Τρίτον. Το μόνον που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Τέταρτον. Οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων", δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει».

Ο κ. Ελενόπουλος, υπογραμμίζει ότι «όσοι διακινούν παρόμοια ζητήματα, αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιούσαν τις δυνάμεις τους» προκειμένου όπως σημειώνει:

«Να επιτευχθεί στοιχειώδης εθνική συνεννόηση,

Να διαμορφωθεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το χρέος και την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο και κυρίως,

Να διαμορφωθεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την μεταπελατειακή Ελλάδα, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από τις αιτίες που την οδήγησαν στην κρίση και να αποκτήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκ βάθρων αλλαγή της, ώστε να διασφαλιστεί και η οριστική σωτηρία της και η βιώσιμη ανάπτυξή της».

Επίσης, κ. Ελενόπουλος αναφέρει, ότι «θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν - και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα. Αντ' αυτού, σπαταλούν με αφροσύνη τις δυνάμεις τους».

Και καταλήγει:

«Αντί, όπως πιστεύουν, να "πιέσουν" τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα, ένεκα των δικών τους επιλογών, των εντεινόμενων προβληματισμών από τους οποίους διακατέχονται και της αγωνίας από την οποία εκκινούν - για τους δικούς τους λόγους, που ωστόσο, αποτελούν πλέον, κοινό μυστικό.

Όσο και αν ονειρεύονται "ξεκαθαρίσματα", δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr