ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γκίκα Χαρδούβελη

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 13:04 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 13:04
Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γκίκα Χαρδούβελη
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά την υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση και την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά την υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση και την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Το οικονομικό επιτελείο γνώριζε όπως αναφέρουν πληροφορίες εξ αρχής τις αντιρρήσεις της τρόικα για το συγκεκριμένο μέτρο καθώς και ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εκπροσώπων των δανειστών αυτό θα δημιουργούσε ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης του ενός δις ευρώ. Παρά το γεγονός ότι το κενό ήταν δύσκολο να καλυφθεί η κυβέρνηση επέμεινε να θεσπίσει μονομερώς την συγκεκριμένη ρύθμιση για να λάβει την απάντηση από την τρόικα ότι δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν δεν καλυφθεί αυτό το κενό. 

Το οικονομικό επιτελείο προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να βρει τρόπο να καλυφθεί αυτό το κενό χωρίς όμως αποτέλεσμα αναγκάζοντας την κυβέρνηση σε υποχώρηση που της στοιχίζει πολύ ακριβά σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας . 

Η γκρίνια και ο εκνευρισμός έχει μεταφερθεί και στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατηγορούν ευθέως το οικονομικό επιτελείο για την οπισθοχώρηση , την ίδια ώρα που Σαμαράς και Βενιζέλος αναζητούν τρόπους για πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα οι βολές των γαλάζιων και των πράσινων έχουν στόχο τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οποίος εμφανίζεται απροετοίμαστος και νωθρός στις συναντήσεις με τους δανειστές. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν ότι δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει σωστά τα μηνύματα των δανειστών.

«Η προχειρότητα η ασυνεννοησία και η σπουδή κάποιων να βιαστούμε μπορεί να γκρεμίζει όλο το οικοδόμημα» έλεγε γαλάζιος βουλευτής στο newpost αποτυπώνοντας έτσι την κατάσταση που επικρατεί στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.

Κάποιοι άλλοι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και υποστήριζαν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους ότι ο πρωθυπουργός έχει εκτεθεί από συγκεκριμένους ανθρώπους πολλές φορές το τελευταίο τρίμηνο και ίσως θα «έπρεπε να πάρει κεφάλια». 

Πάντως τόσο ο κ Σαμαράς όσο και ο κ Βενιζέλος απέφυγαν να συμπεριλάβουν στις ομιλίες τους την υποχώρηση στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ , αυξάνοντας έτσι τις απορίες των ίδιων τους των βουλευτών για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος κυρίως απέναντι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πλέον στα χέρια τους ένα ισχυρό πολιτικό όπλο, από το πουθενά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr