current views are: 4

13 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:17

Σταϊκούρας: Παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης η τροπολογία

«Η παρέμβασή μας σήμερα αποσκοπεί στο ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται και όσοι αθετούν σκόπιμα τις υποχρεώσεις τους αποδοκιμάζονται. 

Δημοσίευση 12:17’
αρθρο-newpost

«Η παρέμβασή μας σήμερα αποσκοπεί στο ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται και όσοι αθετούν σκόπιμα τις υποχρεώσεις τους αποδοκιμάζονται. 

«Η παρέμβασή μας σήμερα αποσκοπεί στο ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται και όσοι αθετούν σκόπιμα τις υποχρεώσεις τους αποδοκιμάζονται. Πρόκειται για μια παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή αναφερόμενος στην τροπολογία που εξαιρεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση από την 1η Οκτωβρίου και μετά.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι με την νέα τροπολογία η κυβέρνηση προχωρά στον περιορισμό από τις 100 δόσεις όσων οφειλών ήταν ληξιπρόθεσμες κατά την 1η Οκτωβρίου, γιατί με την υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπείς φορολογούμενοι ενδέχεται να αθετήσουν σκοπίμως την έγκαιρη εξόφληση των οφειλών τους και για το λόγο αυτό «η παρέμβαση μας σήμερα αποσκοπεί στο ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται και όσιοι αθετούν σκόπιμα αποδοκιμάζονται».

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, εξήγησε: «το 96% των οφειλετών του δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων γιατί το μέσο ποσό του ΕΝΦΙΑ ανά φορολογούμενο ανέρχεται στα 536 ευρώ συνεπώς για το 96% των περιπτώσεων με δεδομένη την υποχρέωση της ελάχιστης καταβολής, το πλήθος των δόσεων δε θα υπερέβαινε τις 30 δόσεις». 

 


σχετικα αρθρα