ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαργάρα» τα δυο πράσινα παρών και επίθεση στον Χαρδούβελη

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2014, 12:31 / Ανανεώθηκε 15 Νοεμβρίου 2014, 19:45
«Γαργάρα» τα δυο πράσινα παρών και επίθεση στον Χαρδούβελη
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν είναι τα δύο παρών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη και Μιχάλη Κασσή στην ψηφοφορία επί της τροποποιημένης τροπολογίας , ούτε οι ενστάσεις του Νίκου Σηφουνάκη που ζητάει αλλαγή του ΕΝΦΙΑ και των αντικειμενικών αξιών, τα θέματα που προβληματίζουν την Χαριλάου Τρικούπη μετά το φιάσκο με τις 100 δόσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Δεν είναι τα δύο παρών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη και Μιχάλη Κασσή στην ψηφοφορία επί της τροποποιημένης τροπολογίας, ούτε οι ενστάσεις του Νίκου Σηφουνάκη που ζητάει αλλαγή του ΕΝΦΙΑ και των αντικειμενικών αξιών, τα θέματα που προβληματίζουν την Χαριλάου Τρικούπη μετά το φιάσκο με τις 100 δόσεις.

Ήδη υπάρχει μουρμούρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι οργισμένοι από τη «γαργάρα» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο αντάρτικο των δύο βουλευτών. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι στην επόμενη ψηφοφορία νομιμοποιούνται να μην ψηφίσουν αφού υπάρχει προηγούμενο.  

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν θορυβηθεί διότι δεν διαπίστωσαν εγκαίρως ότι η πρόβλεψη και νέων χρεών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στην ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες θα τίναζε τον προϋπολογισμό στον αέρα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την συμφωνία για την τρόικα.

Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ λένε ότι η σχετική πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στον Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει ενημερώσει τουλάχιστον τον μικρό κυβερνητικό εταίρο ανακοίνωσε τις νέες προτάσεις του στην Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ θεώρησαν ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε μελετήσει το θέμα και ήταν σίγουρος πως η νέα του πρόβλεψη δεν θα προκαλούσε νέο πρόβλημα στα δημοσιονομικά της χώρας. Προφανώς όμως ο υπουργός λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η καλύτερα χωρίς την τρόικα η οποία εμφανίστηκε απόλυτα αντίθετη και ζήτησε άμεση απόσυρση της τροπολογίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε έξαλλος όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί. Διότι όταν ενημερώθηκε για τις προσθήκες του υπουργού και ρώτησε τους συνεργάτες του εκείνοι του είπαν πως από την στιγμή που το προτείνει ο αρμόδιος υπουργός προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άστραψε και βρόντηξε και η οδηγία που έδωσε στους δικούς του ήταν να γίνει ό,τι πρέπει για να μην αμφισβητηθεί η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Κάτι που βεβαίως προκάλεσε πράσινες απώλειες στην κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr