ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση για συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 18:10 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2014, 02:06
Πρόταση για συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp

Έως την ύστατη ώρα, στελέχη από όλη την Ελλάδα προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Έως την ύστατη ώρα, στελέχη από όλη την Ελλάδα προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στελέχη νομαρχιακών επιτροπών, σε συνέχεια της επιστολής των 4.000 στελεχών, ζητούν να γίνει πρώτα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα αποφασίσει για τη συνέχεια. Στην ίδια γραμμή είναι και βουλευτές του κόμματος ,όπως ο Θάνος Μωραίτης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει στα εσωτερικά, ωστόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του δείχνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν τις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, διαφωνούν με πολλά από όσα λέει, αλλά έχουν αποφασίσει πως στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν θα προσέφερε τίποτα μια δημόσια σύγκρουση με το Γιώργο Παπανδρέου, καθώς θα δημιουργούσε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν καταλήξει πως πρέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να δώσει κλάδο ελαίας στον Γιώργο Παπανδρέου και να γίνει μια συνάντηση των δύο το επόμενο διάστημα ώστε να έρθουν πιο κοντά, να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, να ορθοποδήσει, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να απασχολήσει έντονα τις συζητήσεις το επόμενο διάστημα είναι η περιφέρεια στην οποία θα πολιτευτεί ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως επιθυμεί να μην είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, όπου δεν είναι σίγουρο πως το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει βουλευτή.

Με αυτά είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται αν «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ;».