ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροντόπουλος: Πολύ σημαντική η πολιτιστική διπλωματία

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2014, 11:34 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2014, 11:39
Γεροντόπουλος: Πολύ σημαντική η πολιτιστική διπλωματία
Facebook Twitter Whatsapp

Για τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας για την προώθηση θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Για τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας για την προώθηση θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή.

«Σε περίοδο κρίσης Αθήνα και Λευκωσία μπορούν να προβάλουν τις κοινές τους πολιτιστικές αξίες, οι οποίες είναι διαχρονικές» τόνισε ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την αναφορά του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, στα εγκαίνια του παραρτήματος του Ιδρύματος στην Λευκωσία, ότι ο πολιτισμός των αρχαίων Ελήνων, είναι και σύγχρονος πολιτισμός.

«Ο Αριστοτέλης είναι σύγχρονος και σήμερα, ο Πλάτωνας είναι σύγχρονος και σήμερα» σημείωσε ο Έλληνας υφυπουργός και πρόσθεσε: «Με αυτά τα όπλα πηγαίνουμε στο εξωτερικό και κερδίζουμε μάχες και για τα εθνικά μας τα θέματα και για τα ζητήματα της καθημερινότητάς μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Καδής σημείωσε ότι με τον κ. Γεροντόπουλο συζήτησαν για τη συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου στον τομέα του πολιτισμού και διαπίστωσαν ότι ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση των επιδιώξεων των δύο χωρών αλλά και στην προώθηση ζητημάτων που έχουν σχέση και με το Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Παιδείας, ο κ. Γεροντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων και αγνοουμένων αξιωματικών και οπλιτών της Δύναμης. Επίσης, ξεναγήθηκε στο μουσείο της ΕΛΔΥΚ και συνομίλησε με αξιωματικούς και οπλίτες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr