current views are: 2

24 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:20

Πετσάλνικος: Ο Βενιζέλος εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και πάει να το μεταλλάξει σε ΔΗΠΑΡ

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. 

Δημοσίευση 15:20’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. 

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Παράλληλα, παρείχε στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «ο κ. Παπανδρέου είπε το αυτονόητο αυτό που συζητείται μεταξύ πάρα πολλών μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το ότι δηλαδή ο κ. Βενιζέλος τελικά εγκαταλείπει επισήμως τοΠΑΣΟΚ και πάει να το μεταλλάξει σε ΔΗΠΑΡ».

Και πρόσθεσε:

«Ας θυμηθούμε λίγο πριν τις ευρωεκλογές υπήρξε πάλι ένα εγχείρημα όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβαινε στις ευρωεκλογές ως ΠΑΣΟΚ αλλά ήταν μια συνιστώσα, ένα κομμάτι της Ελιάς. Εγώ είχα πει από τότε ότι η ΕΛΙΑ είναι ένα θνησιγενές εγχείρημα, η ΕΛΙΑ μας είπαν μετά από μερικούς μήνες ότι τέλειωσε,  απέτυχε και τώρα ξανά επιχειρείται μια μετάλλαξη σε ΔΗΠΑΡ».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κομματίδιο που δημιουργήθηκε ως διάττοντας αστέρας χθες προχθές και αγωνιζόταν για το 3-4%», επεσήμανε ο κ. Πετσάλνικος.

Για το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε «Είναι δυνατόν αυτό το κίνημα να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις με αυτά τα ποσοστά; Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η πολιτική που ακολουθεί δεν πείθει τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι η συμμετοχή άνευ όρων το έχει κάνει παρακολούθημα της δεξιάς» είπε χαρακτηριστικά. «Τι είναι αυτή η ΔΗΠΑΡ τώρα, μια Ελιά, μια κληματαριά, τι είναι αυτά» τόνισε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε φληναφήματα και παραμύθια της Χαλιμάς τα περί αποσταθεροποίησης που πρόβαλε η ηγεσία του κόμματος για την πρόταση Παπανδρέου για συνέδριο. Πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόσωπο στο μυαλό του για την ηγεσία του κόμματος.


σχετικα αρθρα