ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης τάσσονται επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 27 Νοεμβρίου 2014, 15:53 / Ανανεώθηκε 27 Νοεμβρίου 2014, 15:08
Υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης τάσσονται επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp

Αποστάσεις από την εσωκομματική αντιπαράθεση με αφορμή την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, παίρνουν - με γραπτή δήλωσή τους- επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποστάσεις από την εσωκκοματική αντιπαράθεση με αφορμή την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, παίρνουν - με γραπτή δήλωσή τους- επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Την παρέμβαση υπογράφουν οι βουλευτές Ιωάννης Δριβελέγκας, Δημήτρης Κραμαστινός, Ιωάννης Κουτσούκος, Χρήστος Γκόγκας, Μιχάλης Κασσής, Δημήτρης Σαλτούρος και Πύρρος Δήμας

Οι βουλευτές τάσσονται υπέρ του εγχειρήματος της Δημοκατικής Παράταξης, επικαλούμενοι μάλιστα τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».

Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επώδυνης, αλλά αναγκαίας για τη χώρα πορείας, όπως τη δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Την υπηρετήσαμε με συνέπεια, παρά τις επιμέρους προσωπικές μας απόψεις και πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της θα δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας, αλλά και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με όλους, όσοι στρατευθούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της κεντροαριστεράς και μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην κάθε άποψη, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα προοδευτικό σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Άλλωστε, ας θυμηθούμε ό,τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».

Επομένως, στη φάση αυτή και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη».