ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Καθώς βαδίζουμε στην προεδρική εκλογή τα διλήμματα είναι καθαρά

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2014, 21:48 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2014, 21:05
Βενιζέλος: Καθώς βαδίζουμε στην προεδρική εκλογή τα διλήμματα είναι καθαρά
Facebook Twitter Whatsapp

«Καθώς βαδίζουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τα διλήμματα είναι πάρα πολύ καθαρά και σκληρά» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Καθώς βαδίζουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τα διλήμματα είναι πάρα πολύ καθαρά και σκληρά» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη Δημοκρατική Παράταξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τόνισε πως ο χώρος θα είναι εγγυητής όχι μόνο της κυβερνητικής σταθερότητας και της προεδρικής συναίνεσης, αλλά εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και της εθνικής σταθερότητας, είτε γίνουν εκλογές είτε δεν γίνουν.

Μιλώντας για τις προγραμματικές θέσεις, τόνισε ότι η προγραμματική πρόταση πρέπει να αφορά το «κανονικό κράτος, τον κανονικό ιδιωτικό τομέα και την κανονική Κοινωνία των Πολιτών». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συναινέσεις και πως «για να φτάσουμε στο νέο παραγωγικό μοντέλο χρειαζόμαστε πρώτα ένα πιο επιχειρησιακό και συνεκτικό σχέδιο ανασυγκρότησης με περιορισμένο ορίζοντα μέσα από την διαπραγμάτευση με τους εταίρους». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βασικοί στόχοι του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας, η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και το νέο θεσμικό πλαίσιο με τους εταίρους, η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η αποκατάσταση των αδικιών, οι χρηματοοικονομικές προϋποθέσεις, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδυτικών ευκαιριών, όλα αυτά υπό την οπτική της απασχόλησης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «δεν είναι όλα αυτά αυτονόητα και όλα αυτά τελούν αυτή τη στιγμή και πάλι υπό την αίρεση τα βούλησης του ελληνικού λαού» και προσέθεσε: 

«Ο λαός είναι αυτός που δημοκρατικά θα διαμορφώσει τη λύση, αυτός που ουσιαστικά θα αποφασίσει αν θα έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έναν καθαρό ορίζοντα 18 μηνών μέσα στους οποίους θα απογειωθεί η χώρα γιατί θα έχουμε γεωμετρική εξέλιξη όλων των θετικών φαινομένων ή αν θα πάμε σε εκλογές και εκεί ο ίδιος θα πει τι θέλει αναλαμβάνοντας την ευθύνη των επιλογών του». 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι καταλυτική η σχέση δημοκρατίας-αλήθειας και ότι «εμείς υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία στο όνομα της αλήθειας και όλα αυτά στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, δηλαδή στο όνομα της ευημερίας που θέλει ο ελληνικός λαός».
 
Είχε μιλήσει νωρίτερα για τα δύο μεγάλα ζητήματα που αναδεικνύουν, όπως είπε, οι τελευταίες εξελίξεις: Τη σχέση μεταξύ πολιτικής και οικονομίας, πόσο επηρεάζει η πολιτική σταθερότητα ή αστάθεια τις οικονομικές εξελίξεις και τη σχέση μεταξύ δημοκρατίας και αλήθειας

«Είναι γνωστό πως ο κόσμος θέλει να του πούμε την αλήθεια, αλλά έχουμε πει πολλές φορές ότι η αλήθεια είναι δυσάρεστη και επώδυνη και είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που ζητούν επιτακτικά την αλήθεια, μετά θα προτιμούσαν να ακούσουν ένα ευχάριστο ψέμα και όταν πρόκειται να ψηφίσουν κάνουν την επιλογή της ψευδαίσθησης που είναι άκρως επικίνδυνη και παραπλανητική για τον εαυτό τους πρωτίστως», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για αναγκαστικές επιλογές που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια ως αποτέλεσμα συμβιβασμού με τις αντιλήψεις των εταίρων που εκφράζουν τη συντηρητική αντίληψη που κυριαρχεί στη σημερινή εσωστρεφή και επιφυλακτική Ευρώπη. «Η ήπειρος σκοτεινιάζει» όμως δεν παύει να είναι το καλύτερο από τα προσφερόμενα πλαίσια αναφοράς και το μοναδικό στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε, είπε.