current views are: 1

10 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:20

Αθανασίου: Ένα εξάμηνο με τηλεδιάσκεψη και μετά βραχιολάκι

Προσθήκη στην τροπολογία για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων ανακοίνωσε στη Βουλή ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δημοσίευση 11:20’
αρθρο-newpost

Προσθήκη στην τροπολογία για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων ανακοίνωσε στη Βουλή ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Προσθήκη στην τροπολογία για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων ανακοίνωσε στη Βουλή ο Χαράλαμπος Αθανασίου, σε μια προσπάθεια να συγκεράσει όλες τις προτάσεις από την αντιπολίτευση.

Με την προσθήκη δίνεται η δυνατότητα σε κατάδικους που έχουν περάσει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να παρακολοθούν τα μαθήματα, με «βραχιολάκι», εφόσον πρώτα έχουν περάσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων του πρώτου εξαμήνου, μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς τους περιορισμούς του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά από διαβούλευση, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν δεκτή τη νομοτεχνική βελτίωση και έτσι η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρθηκε.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα της τροπολογίας μήνυμα ελπίδας.

«Αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και θα καλέσουμε το Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας και να μην χαρίσει τη ζωή του. Είναι μια τεράστια νίκη αυτή του Νίκου Ρωμανού και πάνω από όλα είναι της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για μια πολύ καθαρή τροπολογία που κάμπτει όλους τους περιορισμούς και καλύπτει και την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού καθώς και άλλων φοιτητών κρατουμένων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το κόμμα του, ώστε όπως είπε, να δοθεί άμεσο και απτό αποτέλεσμα και να σταλεί από όλους το μήνυμα ότι πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε για ένα καλό τέλος, μετά από μια δύσκολη συζήτηση.

«Η Βουλή έδειξε θεσμική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία. Αγωνιστήκαμε για να υπάρξει σύγκλιση και παρά τις διαφορές μας λύθηκε υπέρ της ζωής το θέμα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Για σοβαρή προσπάθεια που έγινε και είχε αποτέλεσμα, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από τους ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και η Ραχήλ Μακρή που μίλησε για λύση του προβλήματος προς τη θετική κατεύθυνση.


σχετικα αρθρα