ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μποναμάς» Δένδια σε 600 οικογένειες

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2014, 20:29 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2014, 20:52
«Μποναμάς» Δένδια σε 600 οικογένειες
Facebook Twitter Whatsapp

Τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να εξασφαλιστεί εν όψει Χριστουγέννων η πληρωμή των  600 εργαζομένων  στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που είναι απλήρωτοι εδώ και χρόνια.

Τροπολογία με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να εξασφαλιστεί εν όψει Χριστουγέννων η πληρωμή των 600 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που είναι απλήρωτοι εδώ και χρόνια και παράλληλα να διασφαλιστεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει τις δύο πυραυλακάτους.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι έχουν δοθεί για τα δύο αυτά υπερσύγχρονα αυτά  πλοία πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν παραδίδονται στο Πολεμικό Ναυτικό όπως  προέβλεπε η σύμβαση. Τα τελευταία 25 εκατ. ευρώ δόθηκαν τον Απρίλιο του 2013 βάση νομοθετικής ρύθμισης που όριζε ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα παρέδιδαν τουλάχιστον τη μία πυραυλάκατο «Ρίτσος» τον περασμένο Μάρτιο του 2014. Κάτι βέβαια που δεν έγινε ,αντίθετα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υποστήριζαν ότι το…. ελληνικό δημόσιο τους χρωστάει και άλλα πολλά χρήματα.

Μάλιστα ο ισχυρισμός αυτός είχε προκαλέσει , πριν από  λίγο καιρό, την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.  Στην ίδια «ρότα» κινείται τώρα  και ο νυν υπουργός Νίκος Δένδιας που ενεργώντας με την απαιτούμενη ευαισθησία προώθησε για ψήφιση στην  Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που όπως είπε: «ουσιαστικός σκοπός  της  είναι η πληρωμή των εργαζομένων. Είναι ένα ειδικό θέμα, το οποίο  γνωρίζουν όλα τα κόμματα. Δεν θέλω ούτε να γίνω μελοδραματικός, ούτε να χρησιμοποιώ υψηλούς τόνους, όμως έρχονται Χριστούγεννα και είχαμε την ηθική υποχρέωση σαν Κοινοβούλιο και σαν κόμματα, πέρα από την κυβέρνηση, αυτοί οι άνθρωποι να πληρωθούν».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι πέρα από την ανθρώπινη ευαισθησία που έχει η συγκεκριμένη τροπολογία, με αυτήν διασφαλίζονται τα συμφέροντα της χώρας. «Είναι και επωφελής και για το Ελληνικό Δημόσιο καθώς θα μπορεί , σύμφωνα με την εισήγηση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, να αποκτήσει αυτές τις δύο εξαιρετικά σύγχρονες πυραυλακάτους. Εάν αυτό δεν γινόταν,  δεν υπήρχε πιθανότητα το ζήτημα αυτό να λυθεί με οιονδήποτε τρόπο» τόνισε με έμφαση ο κ. Δένδιας .

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας καθώς απαιτήθηκαν διαπραγματεύσεις πρώτα, με της British Aerospace που εμπλέκεται ως υπο κατασκευαστής στη ναυπήγηση των πυραυλακάτων.

«Και οφείλω να απονείμω και εύφημο μνεία στον κ. Αντώνη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος διεξήγαγε αυτές τις διαπραγματεύσεις, με εξαιρετική επιμέλεια και εξαιρετική επιτυχία, από κοινού με τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού». Μάλιστα οι περίπου 600 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας παρακολουθούσαν από τα θεωρία της Βουλής αν θα κατατεθεί και αν θα ψηφιστεί η τροπολογία  καθώς βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές εκείνοι και οι οικογένειές τους. Το οικονομικό  πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωποι εδώ και χρόνια γίνεται πολύ περισσότερο έντονο τώρα τις γιορτές.

Γ. Κοκ.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr