current views are: 1

16 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:47

Μυστικός δείπνος ανεξάρτητων βουλευτών για την εκλογή Προέδρου

Σε σπίτι ανεξάρτητου βουλευτή θα συγκεντρωθεί απόψε το βράδυ η περιβόητη ομάδα από τα ανένταχτα κοινοβουλευτικά στελέχη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που ξεκινά αύριο στις 7 το απόγευμα. 

Δημοσίευση 17:47’
αρθρο-newpost

Σε σπίτι ανεξάρτητου βουλευτή θα συγκεντρωθεί απόψε το βράδυ η περιβόητη ομάδα από τα ανένταχτα κοινοβουλευτικά στελέχη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που ξεκινά αύριο στις 7 το απόγευμα. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σε σπίτι ανεξάρτητου βουλευτή θα συγκεντρωθεί απόψε το βράδυ η περιβόητη ομάδα από τα ανένταχτα κοινοβουλευτικά στελέχη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στη διαδικασία Εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που ξεκινά αύριο στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr θα προχωρήσουν στη σύνταξη κειμένου, με τίτλο «Εθνική συνεννόηση» όπου μεταξύ άλλων θα ζητούν τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας εθνικών εκλογών μέσα στο 2015, ξεκαθαρίζοντας πάντα ότι θα στηρίξουν και θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως έλεγε βουλευτής που θα συμμετέχει στην αποψινή συνάντηση, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει στην τρίτη ψηφοφορία, για είναι αρκετές οι παράμετροι, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να σφυρηλατηθεί η ενότητα, έστω και σε αυτό το διάστημα.

Ο ίδιος βουλευτής, που προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο, τόνιζε επίσης, ότι το σημερινό ζητούμενο είναι η εθνική συνεννόηση, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει όλος ο πολιτικός κόσμος, ελπίζοντας ότι ως την τρίτη ψηφοφορία θα έχουν διαμορφωθεί οι παραπάνω συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να ψηφίσουν.

Την ίδια ώρα, ναι στην εκλογή Προέδρου είπε τελικά και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ιστορική κρισιμότητα των στιγμών. 

Παρέμβαση Μαξίμου για ενότητα

Την ίδια ώρα, με παρέμβασή του το Μέγαρο Μαξίμου, έδειξε ότι θέλει να μπει τέλος στο κλίμα πόλωσης και η διαδικασία της Προεδρικής εκλογής να ξεκινήσει ομαλά, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, όχι μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

«Η Κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας» ξεκινούσε η δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον Ελληνικό λαό».

«Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση. Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις» κατάληγε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι ο κ. Σαμαράς έχει αποκλείσει ξεκάθαρα, τρία σενάρια. Πρώτον, να αλλάξει η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας. Δεύτερο, να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα σε συμφωνία για την επόμενη μέρα, δεδομένου ότι όλη η επίπονη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και θα πρέπει να τελειώσει από τον σημερινό κυβερνητικό σχηματισμό και τρίτο, να διεξαχθούν νωρίτερα οι εθνικές εκλογές, ως «αντάλλαγμα» για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.


σχετικα αρθρα